imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hamarosan összejön az EZERMILLIÁRD dollár az iOS-es eszközökből


Megállíthatatlanul halad előre a cupertinói vállalat afelé, hogy átlépje a lélektani határnak számító egybilliárdos értéket. A számokból az is kiderül, hogy miért fektetnek ekkora hangsúlyt az iOS-re.

Tavaly több elemző is elkezdte pedzegetni a témát, hogy vajon az Alphabet (Google) vagy Amazon fogja-e előbb beérni az Apple-t, és elsőként átlépni az egybilliárdos bűvös álomhatárt. Egy másik elemző, az Asymco-nál dolgozó Horace Dediu szerint erre gyakorlatilag semmi esély, hiszen az Apple akár már idén megugorhatja ezt az igen magasra tett lécet.

És hát mi másnak is köszönhetné ezt a sikert a cég elsősorban, ha nem a most 10 éves iPhone-nak:

Az iPhone-ból 10. évének végére minimum 1,2 milliárd darab fog fogyni, ezzel minden idők legsikeresebb termékévé válva. Az iPhone, és az iOS birodalom többi tagja, úgyis mint az iPod touch, az iPad, az Apple Watch és az Apple TV együttesen 1,75 milliárdos eladott egységszámot fognak elérni ezalatt a 10 év alatt. Ez a szám 2018 végére minden bizonnyal eléri majd a 2 milliárdot is. – írta Dediu.

iOS-10-terjedes-cover

Majd hozzátette: amiért az Apple becsülettel kiállta az idő próbáját, és amiért le tudta gyűrni minden „iPhone-gyilkos” vetélytársát, az leginkább az ökoszisztémának köszönhető, ami egyszerűen a céghez láncolja a felhasználókat. Na meg persze az iPhone-ok képességei, és nem utolsósorban a reputációja. Az elemző szerint hiába példálóznak vészjóslóan más cégekkel, az Apple töretlenül halad előre:

Hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy egy ilyen biznisz törékeny és idővel tönkre fog menni. Naponta akadnak újabb kihívók, az „iPhone-gyilkosnak” beharangozott készülékek száma már mérhetetlen.

Az egyik oldalról előhozzák a milliárd számra tehető egykori Nokia felhasználókat, akik mára szinte mind váltottak. Másik oldalon a híresen hűséges BlackBerry-s táborral példálóznak, akik gyakorlatilag teljesen eltűntek. Máskor pedig a mára impotensé vált, egykor töretlenül népszerű Windows-zal jönnek elő, vagy a végtelen számban kapható, olcsó androidos készülékeket.

Dediu statisztikákat is megosztott velünk. Kutatásaiból arra következtet, hogy 17,5 billiárd iPhone munkafolyamat (értsd: feloldás és használat) történik egy évben, azaz naponta 48 milliárd. Ez a szám azt feltételezi, hogy 600 millió készüléket használnak aktívan, amiket naponta 80-szor oldanak fel. Nekem ez egy kicsit túlzónak tűnik, én például ennél biztosan jóval kevesebbszer használom a telefonomat, aztán kitudja, lehet hogy a japán szelfimesterek felhúzzák az átlagot.

phubbing

De a lényegre térve: ha az előrejelzések igaznak bizonyulnak, akkor az elemző szerint az iOS-szel érkező termékek eladásaiból származó jövedelem már az év közepére elérheti a 980 milliárd dollárt. Pedig nem csak a hardvereladásokból csorog a zsé az Apple-nek. A médiából, app eladásokból és különböző előfizetésekből több mint 100 milliárd dollárra tehető összeg folyik be Cupertino számláira. Egy kis matekkal könnyen megkapjuk: még idén meglehet az első 1000 milliárd dollár.

Fontos megjegyezni, hogy ez nem azt jelenti, hogy az Apple tőzsdei kapitalizációja (érthetően: az összeg, amiért megvehetnéd a cég összes részvényét) is elérné az egybilliárdot. A befektetők szerint ahhoz, hogy ez még idén megtörténjen szükség lenne még legalább egy osztatlan sikert arató termékre. Sokáig úgy számoltak, hogy ez a Project Titan lesz, de ha igazak a pletykák, arra még sokáig várnunk kell.

project_titan

Nem véletlen szokták mondani a vállalkozók:

Az első ezermilliárd dollárt a legnehezebb megszerezni, utána már sima az út…

Forrás: 9to5mac és Asymco

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!