imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

App Store szünet

Hamarosan téli álomra hajtja fejét az App Store


Ha mostanában készülsz matricacsomagot publikálni iMessage-hez, vagy van egy tuti appod, akkor számíts rá, hogy pár napig nem fogják elbírálni az ünnepek alatt.

Nem lehet egyszerű dolga az App Review csapatnak az Apple-nél, akiknek az a feladatuk, hogy a fejlesztők által feltöltött alkalmazásokat bírálják el. El lehet képzelni, hogy mennyi appot tölthetnek fel naponta a milliós kínálatú alkalmazásboltba. Ennek ellenére a csapat híresen jól végzi a munkáját. Letesztelik az alkalmazásokat, átnézik a kódokat, hogy ne legyen benne malware, és nagy ügygonddal szűrik a beérkezett kérelmeket. Nem is olyan régen pedig kivágtak jópár régi, nem frissülő, vagy az aktuális irányelveknek már nem megfelelő alkalmazást is.

App Store szünet

A sok meló után, mint minden évben, idén is kijár nekik a szünet. Az Apple idén viszont nem lesz olyan nagyvonalú mint tavaly. 365 nap munka után, kemény négy nappal ajándékozza meg a fáradhatatlan munkatársakat. Ez a korábbi évben egy hét volt, de hát érthető: ne lustálkodjanak már a kollégák. A hivatalos közlemény így hangzik:

Az App Store legpörgősebb időszaka hamarosan itt van. Győződj meg róla, hogy az alkalmazásaid naprakészek, és készen állnak a téli szünetre. Új alkalmazások és frissítések nem lesznek elfogadva december 23 és 27-e között (Csendes-óceáni idő szerint), tehát minden kérelmet és elbírálást ez előtt érdemes ütemezni. Más iTunes Connect és fejlesztői fiókhoz tartozó funkciók továbbra is elérhetőek maradnak.

Hogy a felhasználókra nézve mit jelent ez? Gyakorlatilag semmit. Minden megy tovább a régiben, egyszerűen csak nem fogunk frissítéseket és új alkalmazásokat látni az adott időszakban. De gondolom ez keveseknek lesz fájó a bejglimámoros pihenés közben. Főleg, ha a karácsonyfa alatt iPhone fog heverni. A fejlesztők pedig úgyis kapnak emailt a részletekről, de a lényeg, hogy ha karácsonyra van egy jó app-od, akkor még a kijelölt időpont előtt add le a jóváhagyási kérelmet.

App Store szünet

Viszont kicsit utánanéztem, hogyan tengetik mindennapjaikat az App Review csapat tagjai, ha éppen nem pihennek. Első körben pár sztereotípiát kellett átértékeljek. Azt gondoltam, hogy elsősorban éhbéren tartott, angolul nehézkesen beszélő indiai fejlesztőkkel végeztetik a nem túl izgalmasnak tűnő munkát. Ehhez képest egy egykori munkatárs lerombolt minden mítoszt:

Egyszerűen csak emberek egy épületben. És mint az Apple legtöbb részlegén, itt sem lehet elég az igazán jó munkaerőből. Az Apple nem köt kompromisszumot, ha a csapatai minőségéről van szó. Annyit mondhatok, kevesebben vagyunk, mint gondolnád.

App Store szünet

Napjaik nagy részét azzal töltik, hogy kikukázzák a szemetet érő alkalmazásokat. És hát mi más lehet ez elsősorban, ha nem a pornó. Az Apple-nek ugyanis elég szigorú irányelvei vannak a pornográf tartalmakra nézve, mivel ez szembemegy az alapvető értékrendjükkel. Ráadásul a zéró toleranciának köszönhetően jóval gyorsabb az elbírálás folyamata is.

Nagyon komoly nehézség kiszűrni azt a rengeteg dolgot, amit senki nem akar látni. Valaki egész nap a monitor előtt ül, és szűri ki a f…kat. Nem szabad hagyni, hogy átmenjenek a szitán. Ha tévedsz, akkor azt csak a biztonság irányába teheted. Az Apple nem engedi, hogy az egyes csapatok túl nagyok legyenek. Ragaszkodnak az okos, művelt, jól képzett kollégákhoz, ami azt is jelenti, hogy ezeknek az embereknek kell kiszűrni a halom f…szt.

Kemény élet ez tehát. A fentiek alapján gondolom már mindenki jogosnak érzi azt a pár nap szabit…

Forrás: MacStories és Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!