imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hamarosan több telefont adhat el a Huawei az Apple-nél


A kínai gyártó szeptemberre több telefont értékesíthet a cupertinói vállalatnál, amivel a világ a második legnagyobb gyártója lehet, visszaszorítva ezzel az Apple-t a harmadik helyre. De hol van még a vége? Könnyen megeshet, hogy hamarosan nem a Samsung lesz az Apple legnagyobb konkurense.

A kínaiak előre szóltak, hogy nagyon fel fognak jönni, és így is lett. A Huawei a bóvlivárosból lett innovációs központ Sencsenből indult és alig néhány éve szállt be a mobilpiaci versenyfutásba. A cég hamar elsöpörte az egész hazai piacot és nemzetközi szinten is igen vészjósló ütemben tudtak növekedni. Richard Yu, a cég CEO-ja tavaly ősszel már azt mondta, hogy körülbelül 2018-ra fogja cége utolérni az Apple-t eladások tekintetében. Most úgy tűnik, ez előbb is teljesülhet a Strategy Analytics adatai alapján.

Felül fogjuk múlni őket (mármint az Apple-t – a szerk.), lépésről lépésre, innovációról innovációra. […] Amikor évekkel ezelőtt megjelentünk a piacon az emberek azt mondták, hogy őrültek vagyunk. Amikor célként tűztük ki, hogy 100 millió telefont értékesítsünk, ugyancsak ezt mondták. – nyilatkozta Richard Yu korábban.

Akkor 12%-os volt az Apple piaci részesedése, azonban a mögötte álló Huawei már ekkor is 9%-kal rendelkezett. Gyorsan fordulhat a kocka az elkövetkezendő hónapokban, főleg ha beigazolódnak a jóslatok és tényleg komoly készlethiány alakul ki az iPhone 8-ból. Az Apple 41 millió iPhone-t értékesített az előző negyedévben, míg a Huawei készülékeiből 38,4 millió fogyott. A Strategy Analytics szerint a következő negyedévben akár több mint 40 millió darab okostelefont is sikerülhet értékesíteniük, ezzel pedig 2011 után először taszíthatják le az Apple-t a második helyről.

Apple és Huawei párharca?

Persze ebbe Tim Cookéknak is lesz beleszólásuk, hiszen idén 3 új iPhone modell várható, így darabszámra az Apple is több telefont adhat el idén, mint tavaly. Az kétségtelen, hogy a Huawei, ha nem is ebben az évben, de előbb-utóbb biztosan utoléri majd az Apple-t, tekintve, hogy a világ legnagyobb piacán sikerült piacvezetőkké válniuk, ám bevétel szempontjából utóbbi toronymagasan felülmúl minden konkurens gyártót.

Forrás: MacRumors

Az Apple olykor komoly kritikákat kap azt illetően, hogy már nem képesek úgy innoválni, mint néhány évvel ezelőtt. Erről mindenkinek megvan a maga véleménye, valószínűleg magának a cégnek is, hiszen a kezdetektől magasról tesznek a konkurens gyártókra. Mégis évről évre nekik sikerül a legnagyobb bevételt besöpörni és a legmagasabb vásárlói elégedettséget elérni. Az Apple Watch különös kedvence nem csak a vásárlóknak, hanem nekünk is: most 89 900 forinttól haza is vihetsz egyet az iSTYLE-ból.

 

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!