imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hamarosan új funkciókkal bővül a GarageBand


Úgy tűnik, június 30-a nem csak az Apple Music elindulása miatt szól majd a zenéről az Apple világában, hanem azért is, mert hosszabb idő után érkezik egy nagyobb frissítés a cég GarageBand nevű, hobbizenészeknek szánt zenekészítő alkalmazásához is.

Még idén februárban derül ki, hogy az Apple megvásárolta a Camel Audio nevű, főleg pluginekkel és zenei effektekkel és hangmintákkal foglalkozó angol céget. Azt nem közölték, hogy mik a terveik az akvizíció eredményeként hozzájuk kerülő erőforrásokkal, de nem lőhettünk nagyon mellé, ha arra gondoltunk, hogy valószínűleg a – profiknak szánt – Logic Pro X illetve az otthoni GarageBand appokban kerülnek majd elő a szerzemények.

A frissítéssel kapunk majd öt új dobstílust is, amiket az eddig megszokott egyszerű kezelőfelületen szabhatunk testre. Magnus az EDM-stílust képviseli, Dez a trap hiphopban jártas, Mayával igazi ’80-as éveket idéző dobalapokat dobhatunk össze, Jasper dupstepet játszik, Maurice pedig a hiphop boom bap ágát viszi. Így most már összesen 28 virtuális dobos segít a kreativitásunk kibontakoztatásában.

GarageBand

Az új dobokon kívül kapunk 100 új EDM és hiphop szintetizátorhangot is. Ezek mindegyékét még tovább finomhangolhatjuk a Transform Pad és Smart Control segítségével, vagyis gyakorlatilag több ezer új hangzást csiholhatunk majd ki a szoftverből. Az Apple ezt írja a GarageBand angol weboldalán az új funkciókról:

Kövesd a változtatásokat valós időben, és módosítsd bármelyik szoftveres hangszert felvétel közben a Smart Controls funkcióval. Később is finomhangolhatod a zenédet a Piano Roll Editorban.

Az új dobokról és néhány új szintetizátorról videókat is megnézhetünk a GarageBand angol nyelvű weboldalán, ahol láthatjuk és meghallgathatjuk a Transform Pad működését is.

GarageBand

A GarageBand többi funkciója, tehát az interaktív zenetanulás, a zenék megosztása, a hagyományos hangszerek, MIDI billentyűzetek támogatása, illetve az iCloud-szinkronizáció természetesen továbbra is megmaradnak. Az alkalmazás egy ideje ingyenesen jár minden új Mac és iPhone illetve iPad vásárlása esetén, ha tehát egyszer így hozzárendeltük az Apple ID-nkhoz, akkor ingyenesen kapjuk meg a frissítést is. Ha nem, akkor 4,99 eurós áron vásárolhatjuk meg a maces, illetve az iOS-verziókat is.

Kérdés, hogy nálunk is június 30-án érkezik-e a frissítés, ugyanis a dátum csak az amerikai weboldalon szerepel ilyen konkrétan, a német Apple-honlapon csak annyit írnak, hogy hamarosan elérhetők az új funkciók.

Forrás: Apple via MacRumors. Képek: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!