imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Hamarosan új iMessage funkciók érkezhetnek


Ha valaki az előző cikk után abban reménykedett, hogy mára elkopott a billentyűzetem, annak rossz hírem van. Azoknak viszont, akik kíváncsiak az új kiszivárgott funkciókra az Üzenetek alkalmazásba, nem csak egy jó hírem van…

A MacRumors által szerzett információk szerint az Apple új iMessage funkciókat tesztel egyelőre még belsős körökben. Így kivételesen nem az iOS 14 kódjából származnak az infók, viszont ezzel a rendszerrel akár érkezhetnek is az új lehetőségek. Egy csomó olyan funkció kerülhet be az alkalmazásba, ami máshol már annyira nem újdonság, itt viszont simán hiánypótlá lenne.

Elsőként érkezik a csomó más chat programból ismert “kukacos” taggelés. A Slacken vagy Messengeren már rég óta elérhető “@résztvevőneve” megjelölés csoportos iMessage beszélgetések esetén is elérhetővé válhat. Macen az ESC gomb lenyomásával eddig is lehetett a beszélgetés résztvevő közül válogatni, de betaggelni őket nem.

Ehhez kapcsolódóan kikapcsolhatóvá válnának az értesítések, pontosabban korlátozhatóvá, hogy csak akkor kapj értesítést, ha téged említenek.

Továbbá jöhetne az üzenetek törlésének lehetősége, úgy, hogy minden fél beszélgetéséből eltűnjön a törölt üzenet. Valamint az üzenetek gépelésének jelzése csoportos beszélgetésekben is, beszélgetések olvasatlannak jelölése elolvasás után, a “/me” parancs bevezetése, amivel személyes státuszokat lehetne hozzáadni, mint régen az iChatben vagy Windows Messengeren.

Steve Troughton-Smith még azt is fefredte, hogy érkezhet az Üzenetek alkalmazás Catalyst verziója, minden földi jóval megtömve.

Sajnos arra semmi garancia, hogy a fent említett új funkciók valóban belekerülnek bármelyik soronkövetkező oprendszer verzióba, de azért egész jó esélyekel indulunk az iOS 14-re…

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!