imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hanghívás funkciót kap a WhatsApp


Habár az iMessage önmagában tökéletesen működik, egyik hátránya, hogy csak és kizárólag iOS-t vagy OS X-et futtató eszközökön érhetjük el. Egy nagyobb baráti társaságban viszont igen valószínű, hogy lesznek olyan emberek is, akik például androidos eszközzel rendelkeznek. Emiatt nem tudja az ember csak az iMessage alkalmazásból minden ismerősével tartani a kapcsolatot. Erre a problémára egy tökéletes alternatíva lehet a WhatsApp, amely alkalmazás iOS, Android, BlackBerry, Nokia S40, Symbian és Windows Phone rendszereken is elérhető. 

Az alkalmazásban már így is rengeteg funkció helyet kapott, melyeket később más alkalmazások is átvettek. A WhatsAppban jelent meg először például a hangüzenet küldése. Ezt azóta – többek között – az iMessage és a Facebook Messenger alkalmazásokban is megismerhettük. Egy gomb megnyomásával és nyomva tartásával elkezdhetjük felmondani rövid hangüzenetünk, majd az elengedéskor elküldhetjük azt. Akkor a készítők egyfajta walkie-talkie funkciónak szánták, de én még nem láttam senkit, aki tényleg így használta volna.

A Hangüzenetek szolgáltatás a barátaiddal és a családoddal való kommunikáció egyik meghatározó formája. Sokat dolgoztunk azon, hogy minden telefontípuson ugyanolyan élményt tudjunk biztosítani. A szolgáltatás segítségével folyamatosan kommunikálhatsz a kapcsolataiddal vagy a csoportos csevegéseidben. Ez élményekkel teli csevegést biztosít számodra, és amikor fontos, határidős üzeneteket kell továbbítanod, akkor is számíthatsz rá. Emiatt minden Hangüzenet automatikusan letöltődik.

Most két év elteltével viszont a WhatsApp-nak kellett felzárkóznia a vetélytársakhoz, hiszen a hasonló kaliberű alkalmazásokban már évek óta használhatjuk a Voice over IP hívásokat, azaz az internetes hanghívásokat. A most megjelenő frissítésben a WhatsApp-ban már minden kontaktnál megjelentek az új ikonok a névjegyzékben. Ha rákattintunk akkor még sokat igaz nem csinál. Egy üzenetet lehet látni, miszerint ügyeljünk arra, hogy habár a hívás ingyenes, az internetes adatforgalom miatt a szolgáltató díjat számolhat fel nekünk. Az üzenet eltüntetése után pedig nem történik semmi. A fejlesztők azt nyilatkozták, hogy a funkció a következő hetekben lesz teljes körűen elérhető.

kep1

A másik érdekes újítás, hogy a WhatsApp mostantól kompatibilis az iOS megosztórendszerével is. Az alkalmazás frissítése után tehát képesek vagyunk a gyors megosztás gombra kattintva videót, fotókat, linkeket illetve bármilyen más adatot megosztani WhatsApp-os ismerőseinkkel. Ezt a funkciót már a Facebook Messengerből is sokáig hiányoltam, de a WhatsApp használatában is sokat segít.

Forrás: The Verge. Képek: WhatsApp Media

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!