imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hangok kezelése iPhone-on és iPaden


A csengőhangok, értesítések és alkalmazás hangjainak állítása meglehetősen furcsa, néha pedig érthetetlen, hogy éppen mit nyomogatunk az oldalsó gombokkal. De hogyan lehet csutkára lehallkítani egy videót vagy egy alkalmazást az előtt, hogy elindítanánk?

Az iOS-nek a mai napig van egy olyan pontja, amit nem nagyon értek. Illetve értek, csak azt nem, hogy ez miért van még mindig így. A hangerő szabályozására két fajta kapcsolónk van: hangerő fel/le és némítás. Azt gondolhatnánk, hogy a némítő pöcökkel teljesen kikapcsolhatjuk a kimenő hangokat, de nem: ez kizárólag a csörgés és az értesítések hangját némítja.

Mivel szoftveresen nincs külön csúszkánk a csörgések és értesítések, illetve az alkalmazások hangjainak állítására, ezért éppen ami aktív, annak a hangját állítjuk. Legalábbis alapesetben igaz ez, tehát hiába nyomod le a némító pöcköt, majd másodpercekig a hangerő le gombot, ha megnyitsz egy alkalmazást (például egy játékot vagy egy YouTube videót), akkor az utoljára beállított hangerőn fog szólni.

Ennek kiküszöbölésére két megoldás létezik. Az egyik, ha az Állítás a gombokkal funkciót kikapcsoljuk a Beállítások > Hangok (és haptikus jelzések) > Csengő és jelzések szekcióban. Ekkor minden esetben a lejátszandó hangok erejét állítjuk és nem a csengőhang és értesítések hangját. A másik megoldást a Vezérlőközpontban találjuk, az itt található hangerőszabályzó az iménti beállítástól függetlenül mindig az összes hangot halkítja vagy hangosítja.

Hasonló trükkökért kattints a Tippek rovatunkra!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!