imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Hangoskönyvek alvásidőzítése


Mindenkinek megvannak a saját kis alvási rituáléi: van, aki TV-t néz vagy olvas, akad, aki csak síri csendben tud elaludni, meg vagyok én, aki bárhol elalszik, ha 5 percre párnát fog a feje. Így számomra különösen kellemetlen, ha bármit nézek vagy hallgatok elalvás előtt és másnap azonnal visszapörgetéssel kell kezdenem. 

Szerencsére, ha az Apple natív alkalmazásában a Könyvekben (Books – itt nincs “i”) hallgatok hangoskönyvet – amit előszeretettel teszek – akkor lehetőségem van beállítani hány percig tartson a felolvasás, mellettem gyakorlatilag az egész könyv lepöröghetne reggelre.

Alvásidőzítés beállítása iPhone-on és iPaden

  • Nyisd meg a Könyvek alkalmazást a telefonodon vagy tableteden
  • Indítsd el a hangoskönyv lejátszását, amit éppen hallgatsz
  • A képernyő alján található kezelő panelen válaszd a Hold ikont
  • A felugró panelen válaszd a számodra megfelelő időintervallumot vagy az Egyéni menüpontban add meg órára és percre mennyi időn át szeretnéd a lejátszást kikapcsolni

Alvásidőzítés beállítása Macen

Mivel a Booksban tárolt tartalmak is ugyanúgy szinkronizálódnak oda-vissza készülékek közt, így lehetőséged van akár számítógépeden is tovább folytatni a lejátszást.

  • Nyisd meg a Könyvek alkalmazást a Maceden
  • A baloldali menüben válaszd a Hangoskönyvek opciót és kezdd el lejátszani a tetszőleges könyvet.
  • A médiavezérlő résznél a bal alsó sarokban kattints a három kis pontra (…) és válassz az Alvási időzítő felajánlott opciói közül vagy a felső menüsoron a Vezérlők > Alvási időzítő résznél is beállíthatod ugyanezt.

Ugye mennyivel jobb, mint oda-vissza tekergetni, naponta hogy hol is nyomott el a buzgóság a történetben?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!