imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hangszóró egyensúlyának beállítása iPhone-on


Az iOS egyik kisegítő lehetősége lehetővé teszi, hogy beállítsuk a hangszórók bal és jobb csatornájának egyensúlyát iPhone-on és iPaden. Lássuk, hol találjuk ezt az opciót!

Felmerül a kérdés, hogy mégis ki szeretné a két oldal egyensúlyát piszkálni, hiszen nyilvánvaló, hogy alapesetben pontosan egyenlő mértékben szólal meg mindkét oldal. Kisegítő lehetőség lévén ez a beállítás elsősorban azoknak jön jól, akik valamelyik fülükre kevésbé hallanak jól, így korrigálható az audioélmény.

Másodsorban viszont azon balesetek áldozatainak is, akik alaposan kimosták az AirPodsukat a nadrágjukkal együtt. Ha nem is semmisül meg egyből az eszköz, valamelyik oldal szinte biztosan gyengébben fog szólni, mint eredeti állapotában. Ezzel az opcióval viszont elfedhetjük a hardveresen hibát.

A Beállításokban az Általános opciót kell megkeresnünk, majd a Kisegítő lehetőségekre koppintanunk. A hallás szekción belül találjuk a csúszkát, amivel a bal és jobb oldalt közt állíthatjuk az egyensúlyt. Fontos megjegyezni, hogy ez a beállítás minden kimenő hangot újrapozicionál, tehát a telefont beépített a hangszórója is ugyanezekkel a paraméterekkel fog szólni, ahogy a csatlakoztatott Bluetooth eszközök is.

Bónusz: Erre Apple Watch-on is van lehetőség. Nyisd meg a Watch alkalmazást és az Általános > Kisegítő lehetőségek útvonalon tudod ugyanezt beállítani az órádon.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!