imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hanx Writer: Tom Hanks írógép-szimulátora iPadre


Tom Hanks egy alkalmazást mutatott be az App Store-ban. Elsőre én sem akartam elhinni, amikor olvastam, de tényleg így van. Az app tulajdonképpen egy írógép-szimulátor, vagyis a régi írógépek érzetét próbálja meg visszaadni az iPaden mindenféle hangokkal és effektekkel.

Persze nem maga Tom Hanks fejlesztette az alkalmazást, erre a Hitcents nevű céget kérte fel. Az alkalmazás neve Hanx Writer, és azoknak készült, akiknek hiányzik a régi írógépeken való gépelés hangulata. Van benne mindenféle kattogás, hallhatjuk ahogy behúzzuk a papírt, vagy a kis csengőt, amikor elérünk egy-egy sor végére. Sőt, kikapcsolhatjuk a backspace gombot is, ekkor a jó öreg X-elős módszerrel „törölhetünk” elrontott szavakat.

Az alkalmazás maga ingyenes, ezért egy darab írógépmodellt kapunk a hozzá tartozó hangokkal, és egy betűtípust fekete színnel. Minden további betűtípusért, írógépért, hangért, színért keményen fizetnünk kell, de hát ki mondta, hogy a nosztalgia olcsó hobbi? A fullos in-app purchase csomag 4,49 €-ba kerül, ha egyesével akarjuk megvenni a funkciókat, akkor darabjáért 2,69 eurót kell leszurkolni.

Tom Hanks írógép-appja, a Hanx Writer

Tom Hanks az írógépek iránt érzett szenvedélye miatt készíttette el az alkalmazást, volt amikor több mint 200 darab volt belőlük a személyes gyűjteményében. Tom Hanks saját bevallása szerint most is naponta használ írógépet, jegyzeteket készít rajta a barátainak, vagy forgatókönyveket kommentál. Ezt nyilatkozta:

Szerintem néhány ember csak azért tölti majd le az alkalmazást, mert más hangot akar hallani gépelés közben, de igazából azért készült, hogy személyesebb élményt adjon az embereknek amikor az iPadjükön írnak. Arra is jó lehet, hogy elvigyük magunkkal az iPadet egy kávézóba és idegesítsük az embereket a mindenféle kattogással meg csilingeléssel.

Az alkalmazás természetesen működik külső Bluetooth billentyűzetekkel is, illetve használható minden olyan funkció, mint például az auto-correct vagy a megírt szövegek exportálása, így tényleg teljes értékű „szövegszerkesztő” appként is használhatjuk. Szerintem jópofa, de nem hiszem, hogy ezen fogom írni ezentúl az iMagazin-híreket. Főleg, hogy ékezeteket sem tudtam előcsalogatni belőle.

Hanx Writer letöltése az App Store-ból 

Forrás: USA Today. Borítókép: OnSugar.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!