imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hány iPhone férhet rá egy nő testére?


Valószínűleg ezen a kérdésen tűnődött az a kínai hölgy is, aki úgy döntött, 20 kiló iPhone-t fog a törzsére szigszalagozni. A történet azonban egy szomorú félreértéssel végződött, a rendőrség ugyanis csempészetnek hitte a rekordkísérletet. Így múlik el a világ dicsősége…

Aranyat érő történetről számolt be a The Verge. Egy tippre úgy 160 centi magas, 35 kilós kínai nő kicsit keveselte a fizetését, ezért úgy döntött, csempészkedik kicsit. Shenzen közelében adja magát, hogy a csempészáru iPhone legyen: ez főszereplőnknek is megfelelt, így gyorsan vett belőle 102 darabot valamelyik környező országban. Már csak annyi volt a feladata, hogy bevigye Kínába a portékát.

A probléma megoldására egy kézenfekvő mestertervvel állt elő: ráragasztja testére a 20 kiló iPhone-t, rávesz pár kabátot, majd próbál természetesen viselkedni. Egyedül azzal nem számolt, hogy Shenzhenben olyan képzett, átverhetetlen rendőrök teljesítenek szolgálatot, akiknek ránézésre gyanús lesz, ha valaki a nyár derekán a sapka-sál-kesztyű-pufikabát kombinációban rohangál a városban. Sőt, még olyan apró részleteket is kiszúrtak, hogy a nő végtagjai aránytalanul vékonyak voltak a telefonoktól kétszeresére hízott testéhez képest.

A rend éber őrei nem voltak restek rákérdezni a nőnél, hogy ugyan nem csempészik-e épp véletlenül 102 darab iPhone-t (és 15 luxusórát) a kabát alatt. Innen már nem volt menekvés. Hamar fény derült a turpisságra: lecsavarták a kínai sajtóban csak női Iron Mannek becézett hölgyről a négy rétegben felgöngyölt iPhone-t, majd bevágták a böribe, ahol minden bizonnyal még nagy hasznát fogja venni párját ritkító csempészképességeinek.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mégis minek csempészne bárki iPhone-t egy olyan országba, ahol az Apple már évek óta hivatalosan is árulja termékeit. Magyarként biztosan azonnal megértjük a motivációt: Kínában a különböző adóknak és vámoknak köszönhetően körülbelül 30%-kal drágább az iPhone, mint máshol.

A most lekapcsolt nő egyébként tényleg rekordernek számít. A shenzeni rendőrök elárulták, hogy általában kevesebb mint egy tucat készülékkel próbálkoznak a csempészek, és még a legvadabb versenyzőt is “csak” 94 telefonnal fogták meg, úgy, hogy férfi volt, tehát valószínűleg kevésbé volt feltűnő jelenség.

Van viszont egy jó hírem a csempészeknek: winter is coming!

Forrás: The Verge

Az Apple újdonsült szivárogtatóvadász alakulata nemrég tartott egy előadást az alkalmazottaknak, ahol megemlítették a különböző csempésztechnikákat is. Érdemes elolvasni, mivel próbálkoztak már szivárogtatók, mivel voltak a fentinél jóval kreatívabb megoldások is. Különben is, minek vennél csempész iPhone-t, amikor most akár több tízezer forintos kedvezménnyel is beszerezhetsz egy iPhone 7-et, méghozzá hivatalos forrásból?

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!