imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hányan váltanak iPhone 7-re idén? Szavazás


Alig két hónapra vagyunk az új iPhone bemutatásától, de vajon mennyire mozgatja meg a vásárlókat majd az iPhone 7 megjelenése. Erre a kérdésre kereste a választ a Piper Jaffray elemzője.

Az Apple minden második évben rukkol elő a nem “S” iPhone modellekkel, idén ősszel is így lesz ez. Vagy legalábbis félig, ugyanis az iPhone 7 inkább számít majd egy alapos iPhone 6s ráncfelvarrásnak az eddigi információk alapján. A külső nem nagyon változik majd, mindössze a nagyobb kamera és a ház szélére húzott antennacsíkok árulkodnak majd arról, hogy valaki az új iPhone-t tartja a kezében. Persze már egy jelentősen jobb kamera (a nagy kamera lyuk bizakodásra ad okot) is sokaknak okot adhat a váltásra, nem beszélve az egyéb lehetséges apróságokról, amiket majd csak a bemutató után tudhatunk meg.

Gene Munster, a Piper Jaffray elemzője 400 iPhone tulajdonost kérdezett meg, hogy tervezik-e lecserélni az iPhone-jukat az iPhone 7 megjelenésekor. A válaszadók 67,5 százaléka egyébként iPhone 6 vagy annál idősebb telefont használt.

A megkérdezettek 14,8 százaléka válaszolta, hogy ősszel biztosan lecserélik a készüléküket, 29 százalék mondta azt, hogy talán váltanak, 56 százalékuk pedig egy szép nagy nemmel válaszolt.

ProEXR File Description =Attributes= channels (chlist) compression (compression): Zip16 dataWindow (box2i): [0, 0, 4999, 3751] displayWindow (box2i): [0, 0, 4999, 3751] lineOrder (lineOrder): Increasing Y pixelAspectRatio (float): 1.000000 screenWindowCenter (v2f): [0.000000, 0.000000] screenWindowWidth (float): 1.000000 =Channels= B (float) G (float) R (float) alpha.A (float) ao.A (float) lm1.B (float) lm1.G (float) lm1.R (float) lm2.B (float) lm2.G (float) lm2.R (float) mtlid.B (float) mtlid.G (float) mtlid.R (float) objid.B (float) objid.G (float) objid.R (float)

 

A 14 százalék talán kevésnek tűnik, de nem szabad elfelejteni, hogy nagyjából 8-900 millió aktív iPhone-t használnak világszerte, ennek pedig nagy része iPhone 6 és annál öregebb készülék. Ha ezen iPhone tulajok 14 százaléka biztosan vált, már az is 80-100 millió iPhone 7 eladását jelenti, nem beszélve azokról akik azt válaszolták, hogy talán beruháznak az új készülékre, de még nem döntöttek.

80 millió iPhone 7 értékesítésével a karácsonyi szezonban valószínűleg az Apple is boldogan kiegyezne, hiszen az előző év azonos időszakában 74,8 millió iPhone fogyott világszerte. Természetesen azt nem tudjuk, hogy a váltani vágyók még ebben az évben tervezik-e az új iPhone beszerzését, vagy majd csak 2017-ben, ez pedig torzíthatja az eredményt.

Gene Munster mindössze 400 embert kérdezett meg, mi pedig úgy gondoltuk itt az ideje egy nagyobb merítésnek, ezért elkészítettük a saját szavazásunkat, ugyanezzel a kérdéssel és a válaszlehetőségekkel együtt. Ha nem vagy képben, hogy mi várható az iPhone 7-be, ide kattintva elolvashatod ezzel kapcsolatos cikkeinket.

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!