imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Haptikus visszajelzést kaphat az Apple Pencil


A közeljövőben még érzékenyebbé válhat az iPad-ek legnagyszerűbb kiegészítője, legalábbis a technológia már megvan hozzá. 

Az Apple Pencil a 2015-ös érkezése óta csupán egyszer frissült, így adná magát, hogy hamarosan egy újabb verzió érkezzen. A kérdés azonban jogos: miben fejlődhet még, egy eddig is remekül működő stylus?

Az Apple a frissen benyújtott szabadalma szerint a visszajelzésekben lát fantáziát, ezeknek hála ugyanis még pontosabb képet kaphatnánk arról, mit is művelünk épp a kijelzőn. Bár pontos infó nincs arról, hogy milyen helyzetekben rezegne a ceruza, az érintóképernyős eszközökből kiindulva elég jól el szokták találni, mire is van szüksége a felhasználónak. Az alapfunkciókon túl valószínűleg a szerkesztéskor, rajzoláskor lehet majd a legnagyobb haszna egy ilyen fejlesztésnek.

Logikusnak tűnhetne, hogy mindezt egy apró motor végezze el a Pencil belsejében, ám a motor működtetéséhez energia kell, amihez egy jelentősen nagyobb akkumulátor lenne szükséges. Ezt elkerülve az Apple inkább mágneses komponenst építene a ceruzába. Ebben az esetben természetesen maga az iPad adná a jelet, hiszen szükséges az eszköz és a kiegészítő között egy mágneses tér létrehozása, melynek gyors váltakozásával elérhető lenne az apróbb mértékű vibráció.

Bár a megoldás logikusnak, és egyértelműen hasznosnak tűnik, fontos hozzátenni, hogy az Apple szabadalmai gyakran végzik a tervezőasztalon. Így ez esetben sem lehetünk biztosak abban, hogy valóban érkezhet a közeljövőben olyan Apple Pencil, mely haptikus rezgésekkel segíti a felhasználót.

Forrás: appleinsider

Szerinted milyen esetben lehet hasznos egy ilyen kiegészítő?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!