imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Három hasznos macOS tipp


Amik akkor is hasznosak lehetnek, ha már nem újdonság számodra a macOS világa.

A macOS-ben rengeteg bújtatott funkciót találunk. Egy korábbi iPhone-os tippünkben, ahol arról értekeztünk hogyan lehet több alkalmazást egyszerre mozgatni a főképernyőn, a kommentek között többen megjegyezték, hogy ezek a megoldások szinte már húsvéti tojásként hatnak, amikor a felhasználó rájuk talál. Talán most is tudunk 3 olyan dolgot mutatni, amit talán kevesen ismertek.

1. Irányítsd az egeret billentyűzettel

A Rendszerbeállítások > Kisegítő lehetőségek > Egér és Trackpad > Egérbillentyű. Ennek a segítségével akár a numerikus padon, akár notebook méretű billentyűzeten is könnyedén navigálhatunk.

Az egér mozgatása:

  • A numerikus padon használd ezeket a billentyűket: 7, 8, 9, 4, 6, 1, 2, 3
  • Kisebb méretű billentyűzeten pedig ezeket: 7, 8, 9, U, O, J, K, L

Egérgomb lenyomása:

  • I vagy 5 a numerikus billentyűzeten

Az egér gombjának nyomva tartása:

  • M vagy 0 a numerikus billentyűzeten

Az egérgomb felengedése:

  • . (pont)

2. Fényerő és hangerő állítása kisebb léptékekben

Macen a fényerő és a hangerő állítására dedikált gombokat találunk az F billentyűsoron vagy elérhetjük a Touch Bar segítségével is. Ahhoz pedig, hogy a megszokott 16 opciónál kisebb léptékekben tudjuk szabályozni a fényerőt és a hangerőt, egy módosító billenytűre van szükségünk.

Tartsd lenyomva a Shift + Option kombinációt és használd a megszokott szabályozó billentyűket, máris 64 különböző állás közül választhatsz.

3. Fényerő és hangerő beállításainak gyorselérése

Ahhoz, hogy leggyorsabb megnyisd a Kijelző és a hangok beállításait, nem kell a Rendszerbeállításokban kotorászni. Tartsd lenyomva az Option billentyűt, majd a hang fel/le vagy a fényerő fel/le billentyűk valamelyikét.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!