imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Három hasznos macOS tipp


Amik akkor is hasznosak lehetnek, ha már nem újdonság számodra a macOS világa.

A macOS-ben rengeteg bújtatott funkciót találunk. Egy korábbi iPhone-os tippünkben, ahol arról értekeztünk hogyan lehet több alkalmazást egyszerre mozgatni a főképernyőn, a kommentek között többen megjegyezték, hogy ezek a megoldások szinte már húsvéti tojásként hatnak, amikor a felhasználó rájuk talál. Talán most is tudunk 3 olyan dolgot mutatni, amit talán kevesen ismertek.

1. Irányítsd az egeret billentyűzettel

A Rendszerbeállítások > Kisegítő lehetőségek > Egér és Trackpad > Egérbillentyű. Ennek a segítségével akár a numerikus padon, akár notebook méretű billentyűzeten is könnyedén navigálhatunk.

Az egér mozgatása:

  • A numerikus padon használd ezeket a billentyűket: 7, 8, 9, 4, 6, 1, 2, 3
  • Kisebb méretű billentyűzeten pedig ezeket: 7, 8, 9, U, O, J, K, L

Egérgomb lenyomása:

  • I vagy 5 a numerikus billentyűzeten

Az egér gombjának nyomva tartása:

  • M vagy 0 a numerikus billentyűzeten

Az egérgomb felengedése:

  • . (pont)

2. Fényerő és hangerő állítása kisebb léptékekben

Macen a fényerő és a hangerő állítására dedikált gombokat találunk az F billentyűsoron vagy elérhetjük a Touch Bar segítségével is. Ahhoz pedig, hogy a megszokott 16 opciónál kisebb léptékekben tudjuk szabályozni a fényerőt és a hangerőt, egy módosító billenytűre van szükségünk.

Tartsd lenyomva a Shift + Option kombinációt és használd a megszokott szabályozó billentyűket, máris 64 különböző állás közül választhatsz.

3. Fényerő és hangerő beállításainak gyorselérése

Ahhoz, hogy leggyorsabb megnyisd a Kijelző és a hangok beállításait, nem kell a Rendszerbeállításokban kotorászni. Tartsd lenyomva az Option billentyűt, majd a hang fel/le vagy a fényerő fel/le billentyűk valamelyikét.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!