imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Három környezettudatos háttérkép az Apple-től


Mint az a hétfői Keynote-on is látható volt, az Apple továbbra is nagyon komolyan veszi a környezetvédelmet. Már nem csak Amerikában, de Kínában is megújuló energiaforrásokat használnak minden létesítményük áramellátásához, de ez még csak a kezdet. A cél ugyanis, hogy a mágikus 100%-ot minden országban elérjék.

Az viszont messze nem elég, ha csak a cég maga környezet tudatos, hiszen a vásárlók mentalitása és cselekvése is nagyban befolyásolja a környezetünk épségét. Liam, az Apple új rendszere az iPhone-ok szétszerelésére, önmagában nem érne sokat, csak akkor képes hasznos munkát végezni, ha a vásárlók a használt, hibás készülékeket leadják. Éppen ezért fontos része az Apple új Renew programjának a felhasználók felé történő környezettudatos kommunikáció.

screen-shot-2016-03-23-at-10-44-52

Ennek érdekében az Apple új weboldalt is indított, ahol azok a vásárlók, akik visszavitték a hibás készüléküket exkluzív háttereket tölthetnek le, iPadre és iPhone-ra egyaránt. A linket egy köszönőkártyán kapják meg a felhasználók, de szerencsére az oldalt olyanok is elérhetik, akik nem adták át újrahasznosításra még a készüléket. A képeket Anthony Burrill rajzolta és természetesen nevet is adott mind a három képnek. A Környezet Egyensúlyban, a Környezet Harmóniában és a Környezet Bennünk képeken nagyjából ugyanazok a motívumok jelennek meg. A lényege mind a három képnek ugyanaz, miszerint azt az üzenetet kommunikálja az emberek felé, hogy a környezettel meg kell találni a harmóniát, de ehhez az emberek gondolkodás módján kell változtatni.

ipod_touch_large

A képek egyébként tényleg szépek és remek hátterek lehetnek, mindenféle plusz üzenet nélkül is. A beállítás legegyszerűbb módja, ha a kívánt eszközről megnyitjuk ezt a cikket, majd a megfelelő linkre kattintva a kép megnyitása után elmentjük azt a Fotók közé. Ezután a Fotók alkalmazást megnyitva, a megosztás ikonra bökve, a megjelenő panelen a háttér beállítása lehetőséget választjuk. Persze gépről is elvégezhető a művelet, ilyenkor a kép letöltése után elküldhetjük magunknak e-mailben, de akár AirDropot is használhatunk a fájlátvitelhez.

A három háttér:

wallpaper_01_large

Letöltés iPhone-ra (5, 5s, SE) | Letöltés iPhone-ra (6, 6s) | Letöltés iPad Airre | Letöltés iPad Próra

wallpaper_02_large

Letöltés iPhone-ra (5, 5s, SE) | Letöltés iPhone-ra (6, 6s) | Letöltés iPad-re | Letöltés iPad Próra

wallpaper_03_large

Letöltés iPhone-ra (5, 5s, SE) | Letöltés iPhone-ra (6, 6s) | Letöltés iPad-re | Letöltés iPad Próra

 

MacBook Air Retina most 3 év jótállással

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!