imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Három új iPhone 6s reklám érkezett


Az Apple három újabb reklámvideót töltött fel a hivatalos YouTube csatornájára. Ezek központjában két eltérő dologra fektetik a hangsúlyt. Az első (nomen est omen) a kamerával kapcsolatos szoftveres és hardveres újításokat mutatja be, míg a másodikban Jamie Foxxé a főszerep, aki az érintés nélküli vezérlés előnyeit igyekszik bemutatni.

Az első videó érdekessége, hogy a koncepcióban megegyezik az előző iPhone 6s reklámmal. Ugyanaz a női hang meséli el, hogy mennyiben tér el ez az iPhone az előző generációkhoz képest, de mindezt úgy, hogy a legfontosabb dolgokat említi csak. Azt az ötletet is megtartották, hogy a narrátor szól a színészeknek, ha valami meghökkentő történik a videóban. Ezzel a kreatív ötlettel pedig képesek voltak továbbra is hozni egy minőségi reklám színvonalát. Emellett a sorozatfüggőknek is elrejtettek egy kis Easter Egget, hiszen az utolsó jelenetben az Így jártam anyátokkal híres mondatát idézi a női hang.

A másik két videóban már eltűnik a női hang, és helyette Foxxé a főszerep. Az első reklámban azt láthatjuk, hogy éppen a nyakkendőjét köti, és ezért mind a két keze foglalt. Ennek ellenére még tudja aktiválni az Apple személyi asszisztensét, majd gyorsan meg is kérdezi, hogy jól néz-e ki. Az egész videónak igazából az aktiválási metódus bemutatásán kívül nem sok értelme van, de vicces, hogy az Apple azt is bemutatja 15 másodpercben, hogy miként lehet önbizalom-növelésre használni a készüléket. A reklám címére habár nincs jó magyar szó, de egy olyan személyre utal, aki számunkra nagyon attraktív, tetszik nekünk.

Az utolsó videóban már kicsit jobban be lesz mutatva Sirinek a hétköznapi hasznossága, ha mi nem is két forgatókönyv közül fogunk választani, mint Jamie. Ugyanakkor egy olyan szituáció előfordulhat velünk, hogy két kezünkben lévő dolog közül nem tudunk választani, és ilyenkor tényleg jól jöhet, hogy a telefonunk képes feldobni egy érmét. Ugyanakkor nem biztos, hogy mindig jó választás Jamienek sem biztos, hogy western sci-fiben kéne játszania.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!