imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hasít a MacBook Pro az új AMD Vega videokártyával


Kijöttek az első benchmark eredményei a nemrégiben frissített MacBook Próknak. És hát igen jót tett az erősebb videókártya a grafikus teljesítménynek…

Bő egy hete számoltunk be róla, hogy az Apple szépen csendben bővítette a high-end MacBook Pro kínálatot. Ettől kezdve a legerősebb konfigurációjú modellekbe – természetesen felárért cserébe – kérhetünk AMD Pro Vega 16 vagy AMD Pro Vega 20 videokártyát az AMD Radeon Pro 560X helyett.

Azt persze lehetett sejteni, hogy az erősebb videókártya jobb grafikus teljesítményhez fog vezetni, most viszont az első benchmark teszteknek köszönhetően kézzelfogható konkrétumokat is kaptunk erről az „erősebb“ fogalmáról.

A képen látható 72 799 OpenGL pontot egy Radeon Pro Vega 20-szal szerelt 2,6GHz-esn ketyegő Core i7-es, 16GB RAM-os, 1TB SSD-s 15 inches MacBook Pro hozta össze. A Geekbench oldalán lehet még találni ugyanennek a gépnek az Core i9-es változatának is eredményeit, amely 75 817, 76 017 és 80 002 pontot hozott.

Összehasonlítás képpen ugyanezen specifikációjú gép grafikus teljesítménye OpenGL teszttel mérve Radeon Pro 560X-nal 65 000 pont körül mozog. Látható tehát, hogy az új videokártya jelentősen meg tudja dobni a teljesítményt.

Hozzá kell tenni ugyanakkor, hogy mint minden benchmark teszt, úgy ez sem a valós felhasználásról árulkodik, pusztán a nyers erőről kapunk egy közelítőleges képet. Ettől függetlenül összehasonlításnak megteszi persze.

Külön kérésre, egyedi igény szerint az iSTYLE-ból is rendelhetők CTO konfigurációk, akár ezekkel az új AMD Vega videokártyákkal is.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!