imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Használhatok MacBook töltőt iPhone gyorstöltésre?


A legújabb iPhone-ok már támogatják a gyorstöltést. De vajon mindegyik USB-C-s MacBook töltő alkalmas rá? Mire figyeljek, mit kell tudnom?

Noha az Apple nem verte nagy dobra, de kiderült, hogy az újabb iPhone-ok már támogatják a gyorstöltést, aminek köszönhetően körülbelül fél óra alatt visszatölthetjük a teljes kapacitás felét. Korábban már írtunk róla, hogy ehhez szükség lesz egy USB-C – Lightning kábelre, egy USB-C Power Delivery képes töltőfejre, amiből a 29 wattos a legolcsóbb.

Sokan kérdezitek viszont, hogy mi a helyzet a 29 wattnál nagyobb töltőkkel? Ha van mondjuk egy 87 wattos adapter otthon, akkor is kell mellé a kicsi? Az iPadek is tölthetők? Androidos vagy más, külső gyártők töltőivel is merhetem tölteni az iPhone-om? Jöjjön egy gyors válasz minden ilyen jellegű kérdésre.

Egy ilyen biztosan kelleni fog

A legmegnyugtatóbb az ilyen kérdéses esetekben, ha az Apple-től kapunk hivatalos választ. Hála az égnek a support oldalon mindenről szó esik, így teljes nyugalommal jelenthetők ki a következők:

  • Bármelyik 29, 30, 61 vagy 87 wattos Apple USB-C hálózati adapter alkalmas a gyorstöltésre, semmi baja nem lesz a készülékednek akkor se, ha egy 15“-es i9-es MacBook Pro töltőjére kötöd. (Ennek oka egyébként, hogy maga a készülék, és nem a töltő határozza meg, mennyi áramot vesz fel az eszköz).
  • Bármely külső gyártó hasonló teljesítményű USB-C hálózati adaptere, amely támogatja az USB Power Delivery (USB-PD) elnevezésű szabványt alkalmas a gyorstöltésre, tehát ezektől sem kell félnünk.
  • Igen, az iPadek egy része is elbírja a gyorstöltést. Egész konkrétan a következő készülékek támogatják: iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, 12,9 hüvelykes iPad Pro (mindkét generáció), valamint a 10,5 hüvelykes iPad Pro.

Magyarul a fenti készülékek bármelyikét egész nyugodtan összeköthetjük bármelyik USB-C-s MacBook töltőjével, sőt, ha támogatja a Power Delivery szabványt más töltőkkel is.

(via 9to5Mac)

Amúgy az a hír járja, hogy idén már a doboz alaptartozéka lesz egy 18 wattos töltő, amivel out-of-the-box élvezhetjük a gyorstöltés előnyeit.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!