imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Hasznos iPhone alkalmazások allergiában szenvedőknek


Virágba borultak a pálmafák és teljesen beütött a tavasz. (Kivéve ma, hogy szakad az eső.) Ezt érezheted már a levegőben is. Ha te is azon harmadába tartozol az európai populációnak, akik allergiában szenvednek, az alábbi alkalmazások talán segíthetnek egy kicsit.

Allergia vagy más néven szénanátha. Könnyező szemek, eldugult orr és esetenként köhögés, melyet leggyakrabban a virágzó növények pollenei okoznak. Ha voltál már valaha allergiás, pontosan tudod te is mennyi kényelmetlenséget okoz mindennapjaid során egy-egy allergiás epizód.

A vényköteles és anélküli gyógyszerek mellett, melyek csökkentik a tüneteket, az okostelefonos alkalmazások is segíthetnek abban, hogy könnyebben bírd ki a nehéz időszakokat. De mégis hogyan?

Pontos időjárási és pollen előrejelzéssel, jelzésekkel arra az esetre, ha a levegő tele lenne allergénekkek. Tünetnaplózással, melyből kiderítheted mi indítja legjobban be a folyamatot. Így jobban megismerheted az allergiádat és az orvosodnak is segítségére lehet.

Sensio Air

Könnyen átlátható és egyszerűen használhaó alkalmazás, mely segít megérteni, logolni és megelőzni a tüneteid. Az aktuális pollen koncentráció mellett, 350 város adatait is monitorozza. Helyi időjárással és pollen előrejelzéssel, segítve ezzel a kültéri programok tervezését.

Köszönhetően az egyszerű és intuitív kezelőfelületnek, a számtalan kiválasztható tünetnek és azok intenzitásának, igen egyszerű használni. Ezek mellett az alkalmazás napi szintű jótanácsokkal is ellát.

Air Matters

Az Air Matters több mint 180 ország légszennyezettségi adatait és pollen koncentrációját tartalmazza. Emellett támogatja az Apple Watch használatát is, így azonnal értesülhetsz a számodra legfontosabb információkról. Emellett egészségügyi tanácsokkal is elllát, mutatja a légszennyezettséget térképen is 48 órára visszamelőeg és előrejelzéseket is biztosít.

Bár az alkalmazás ingyenes, a benne lévő hirdetéseket csak egy 349 Ft-os előfizetés megváltásával lehet eltűntetni.

Asthma Tracker

A kifejezetten asztmások számára kitalált alkalmazás egyszerűen használható és könnyen követhetők vele az asztmás tünetek, gyógyszerezés és kontroll tesztek.

Az Egészség alkalmazással szinkronizálva pedig napra készen tarthatod információidat. Az Asthma Tracker tárolja és megjeleníti a szükséges információkat és azt is könnyen kinyerheted belőle, hogyan befolyásolják napi tevékenységeid a betegségedet. Beállíthatsz napi emlékeztetőket a gyógyszerezéshez és logolhatod a jól ismert Asthma Control Test™ eredményeit is.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!