imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hasznos új lehetőségek a Viber legújabb frissítésében


Az Apple a teljes körű fájlkezelést az iOS 9-ben tökéletesítette, mostantól ugyanis bármilyen fájlt tudunk csatolni akár e-mailekhez is. Így tulajdonképpen egy olyan problémát oldottak meg a fejlesztők, ami miatt a felhasználók már régóta szívták a fogukat. A Viber most ehhez valami nagyon hasonlót kínál a legfrissebb Viber appban. 

Habár rengeteg alternatíva létezik az azonnali üzenetváltásra, valamiért a felhasználók egy óriási része még mindig a Vibert részesíti előnyben. Ezeket a felhasználókat igyekszik megtartani a cég azzal, hogy rendszeresen új funkciókat és lehetőségeket biztosít az alkalmazásban. Ilyen volt például a linkek előnézete, az üzenet továbbítás, hogy csak néhányat említsek az előző frissítésekből. Most viszont tényleg valami olyat alkottak, ami nem csak a jelenlegi felhasználók lojalitását fogja növelni, hanem valószínűleg új és régi-új felhasználókat is fog eredményezni.

12285912_901373829912455_1518635488_n

Mostantól lehetőségünk van fájlokat, prezentációkat, dokumentumokat, egyszóval bármilyen fájlt továbbítani az üzenetküldő szolgáltatásban. Ehhez nincs más dolgunk, mint megnyitni egy alkalmazást, ami kezeli azt a formátumot (például iCloud vagy Pages, Numbers stb…), majd a megosztás lapot behozva kiválasztani a Viber ikonját. Ilyenkor a Viberre vált a telefonunk és máris kiválaszthatjuk, hogy kinek szeretnénk küldeni az adott fájlt. Egyszerre akár több embert is kiválaszthatunk. Fontos, hogy ha a másik félnek a Vibere nem támogatja a küldést (mert még nem frissített), akkor egy üzenet jelenik meg, hogy a küldés sikertelen. Lehetőségünk van ugyanakkor egy linket küldeni a felhasználónak, hogy frissítse az alkalmazását. A frissítés után a fájl gond nélkül megérkezik.

12309152_901373789912459_2064288340_n

Az eltérhet, hogy egyes alkalmazások miként küldik el a fájlokat. A OneDrive például továbbra is csak egy linket továbbít a felhasználónak, amin keresztül az megtekintheti, illetve igény szerint szerkesztheti. A másik remek lehetőség a törlés mindenkitől. Ezzel megúszhatjuk a kellemetlen szituációkat, ugyanis mostantól nem csak a mi készülékünkről törlődnek az üzenetek, hanem a másik fél készülékéről is.

12305482_901373779912460_519023663_n

Olyan újításokat is kaptunk, mint a gyors válasz (watchOS támogatást nem kapott, vagy nem találtam meg). Ami talán kicsit érdekesebb, hogy az üzenetekre már a Spotlightból is kereshetünk hála az iOS 9-es deep search lehetőségnek. Ezt annyira nem tartom hasznosnak, sőt, ha használnám az alkalmazást egyenesen idegesítene, hogy a beszélgetésem megjelenne a Spotlightban.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!