imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hat trükk, amivel könnyebben kezelheted az Apple TV-t


Az új Apple TV egyelőre olyan friss tagja az Apple-családnak, hogy még minket is érnek meglepetések a kezelését illetően. Összegyűjtöttünk nektek pár apró tanácsot, melyek segítségével könnyebben elkényelmesedhettek frissen szerzett Apple TV készüléketekkel.

Az ikonok átrendezhetők

Bár az új irányító rendkívül sokoldalú, azt azért nem várnánk el tőle, hogy majdnem mindent tudjunk rajta vezérelni, amit mondjuk egy iPhone főképernyőn tehetnénk. Pedig ez a helyzet, így az irányítóval akár a főképernyő ikonjait is átrendezhetjük.

wiggle-dance1-780x439

Ehhez nem kell mást tennünk, mint hosszan nyomvatartani az érintőpadot egy alkalmazás felett, és az iOS-hez hasonlóan rezegni kezd annak ikonja. Innentől pedig már sima jobbra-balra húzgálással áthelyezhetjük azt egy új, szimpatikusabb helyre.

Az appok könnyen törölhetők

Persze, bármely alkalmazás törölhető a beállításokból is, de az átrendezéshez hasonlóan, itt is majdnem olyan egyszerűen kivitelezhetjük a feladatot, mint iOS-en. Elég az előző módszerhez hasonlóan nyomva tartani az érintőpadot, majd amikor az ikon rezegni kezd, megnyomni a Play gombot. A rendszer ezután egyből felajánlja az alkalmazás törlését.

delete-apps-780x438

Gyorsabb gépelés

Legyünk őszinték: gépelni azért nem a legkényelmesebb jelenleg az új Apple TV-n, legalábbis semmiképp nem nevezhető túl gyorsnak. Ezen nagyban segít azonban, hogy amennyiben – az iOS-hez és az OS X-hez hasonlóan – erősebben suhintunk végig az irányítón, az gyorsan végigszáguldozik a betűkön, így némileg felpörgetve a folyamatot.

accelerated-swipe-780x438

És még gyorsabb gépelés

Szintén lassítja a bevitelt, hogy ha hibát vétünk, állandóan a jobb szélső sarokig kell “elsuhintgatni” az irányítóval, ugyanis oda rakta az Apple a backspace gombot. De van egy sokkal könnyebben elérhető helye is: ha bármely karakteren lenyomva tartjuk az érintőpadot, feljön egy kis panel, ahol a backspace könnyen elérhető. Ugyanitt találjuk az adott betű ékezetes variánsait is, hasonlóan az iOS billentyűzethez.

alt-char-780x439

Ne légy olyan érzékeny!

Eleinte roppantul zavart az Apple TV érintőfelületének lassúsága, ám kiderült, hogy lehet ez ennél még sokkal lassabb is, de épp ugyanígy gyorsabb is. A beállítások “Távvezérlők és eszközök” (angolul “Remotes and Devices) menüpontja alatt ugyanis beállítható a kis apróság érzékenységi szintje, így én például be is állíthattam magamnak a számomra végtelenül kényelmes “gyors” opciót.

touch-surface-tracking-780x439

Hogy is áll a távirányító akksija?

Az új Apple TV kis vezeték nélküli vezérlője Lightning csatlakozó segítségével tölthető, de honnan tudjuk, hogy erre pontosan mikor lesz szükség? Az előbb már említett “Távvezérlők és eszközök” menüpont ebben is segítségünkre van, itt ugyanis az “Egyéb eszközök” menüpont “Bluetooth” része alatt megtalálható a csatlakoztatott távvezérlő, méghozzá akkumulátortöltöttséggel együtt.

siri-remote-battery-780x438

Már a fenti hat példa is mutatja, hogy az Apple TV kiforróban lévő rendszerében már most megbújnak “meglepetések”, a folyamatosan frissülő tvOS mellett pedig valószínűleg ebből egyre több és több lesz. Ezekről természetesen mind olvashattok majd itt az iMagazinon!

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!