imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Gmail for iOS

Hatalmas Gmail frissítés iOS-re


A Google-féle levelezőkliens iOS-es történetének legnagyobb megújulásán ment keresztül a napokban, legalábbis a cég szerint. Nem is akkora túlzás ez, valóban sok hasznos funkció érkezett, egy kiadósabb dizájnváltással egyetemben.

Lehet, hogy néhányatoknak már feltűnt, hogy a iOS-re szánt Gmail alkalmazás kicsit átalakult. Annyira nem is kicsit, a Google szerint ez az eddigi legnagyobb újulás az app közel négy éves történetében.

A Gmail, amit jól ismersz és szeretsz, most friss, új kinézettel, finom animációkkal és pár sokak által kért funkcióval bővül. És sokkal gyorsabb is lett – áll a frissítés leírásában.

Ideje is volt már egy kis ráncfelvarrásnak, az alkalmazás január óta nem frissült. Megérte várni, mert tényleg sok szuper funkció került most a levelezőkliens almás verziójába. Ezek közül a legszembetűnőbb a dizájnváltás lesz. Mostantól az alkalmazás még jobban hasonlít majd az Androidos testvérére, kicsit Material Designosabb lett a külalak. Szerencsére okosan oldották meg a dolgot, így nem üt majd el az Apple-féle arculattól sem.

Gmail for iOS
Így néz ki az Androidos kliens.

A fejléc szürkéről kellemes pirosra váltott olyanra, mint amilyen eddig a YouTube appban volt látható. Sokat dob az is, hogy most már a beszélgetőpartnerek által beállított kép is látszik az inboxban, ennek hiányában pedig a partner nevének kezdőbetűje jelenik majd meg egy színes körben. Az animációk is megváltoztak kicsit, kellemesen fluent érzés lett a használat. Összeségében elmondható, hogy egy színesebb, letisztult, könnyen olvasható felület érkezett.

De funkciók terén is kaptunk pár igen hasznos lehetőséget. Jobbra vagy balra csúsztatással, egy mozdulat segítségével törölhetünk, vagy archiválhatunk leveleket. Az alapbeállítás az utóbbi, így ha inkább a drasztikusabb megoldást választanánk a Beállítások / Az üzenetek eltávolításakor… menüben válasszuk az Áthelyezés a kukába opciót. Jó hír, hogy ez accountonként külön állítható.

Az egyik leghasznosabb funkció is végre bekerült az alkalmazásba az online kliensből. Vége a véletlenül hiányosan, tévesen küldött emaileknek. Miután rányomtunk a küldés gombra, a kijelző alján felbukkanó sávban körülbelül 5 másodpercig még gyorsan rábökhetünk a Visszavonás gombra, amivel értelemszerűen leállítjuk a küldés folyamatát.

Gmail for iOS
Így pedig a megújult Gmail for iOS.

A Google szerint a keresés sebessége is sokat javult, instant találati eredményekkel erősítve. Nekem eddig se volt bajom ezzel, de a teszt kedvéért rákerestem egy több éves levélre, amit tizedmásodperceken belül hiba nélkül be is hozott, szóval minden bizonnyal igazuk lehet.

Én személy szerint eddig is Gmailt használtam, örülök, hogy ezzel a frissítéssel még jobb lett. Nem bánnám, ha az Apple gyári megoldása is tudna ennyi mindent, és nem nézne ki olyan lelketlenül, mint most.

Ha már le van töltve az alkalmazás, de még nem frissítetted, akkor tedd meg mielőbb, megéri. Ha pedig csak most kaptál kedvet hozzá, akkor erről a linkről ingyenesen beszerezheted.

Forrás: MacStories

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!