imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hatalmas innovációnak néz elébe az Animoji


Na jó, nem. De, ha megvalósítják ezt a szabadalmat, akkor tényleg egy fokkal szórakoztatóbb lesz a funkció.

Újabb Apple szabadalom került nyilvánosságra, amely ezúttal nem éppen a jövő világmegváltó újító technológiáját tartalmazza, hanem csak egy kis újítást a hasznosság tekintetében mérsékelten semmirekellőnek mondható Animojihoz.

Ugyebár a kis animált karakterek egyelőre csak a felhasználó arckifejezéseit tudják utánozni. Ha felhúzod a szemöldököd, azok is felhúzzák, ha kidugod a nyelved, azok is kidugják. Elég egyszerű. Az Apple a szabadalmi leírás szerint annyit csavarna a dolgon, hogy bizonyos arckifejezésekhez jelentést társítana, amit az animált karakter le is reagálni; illetve kiegészítené a repertoárt hangokkal is.

Előbbi azt jelenti, hogy ha mondjuk „ugatásra tartod a szád“ – jelentsen ez bármit is – akkor a kutya karakter tudni fogja mit kell tenni és leanimál egy ugatást hanggal kísérve. Utóbbi pedig elvben azt tudná, hogy átalakítja az Animojizás közbeni hangodat az adott karakterre jellemzőre. Tehát ha UFO-ként azt mondod, hogy helló, akkor jöhet a szétvocoderezett helló az UFO szájából is.

Már csak egy kérdés maradt: what does the fox say? (bocs azoktól, akiknek 5 éve aktív felejtési munkálatait romboltam most le)

Najó, még egy: what does the kaki say?

Forrás: AppleInsider

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!