imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hatalmas lesz a kereslet az iPhone 7-re


Az utóbbi hetekben elég sok elemző és újságíró fogalmazott meg negatív kilátásokat az iPhone értékesítésekkel kapcsolatban, a Goldman Sachs szerint viszont közel sem kell temetni az iPhone-okat.

Nem szabad azokkal az állításokkal foglalkozni, amik azt mondják, hogy most van a csúcson az iPhone.

Ezt mondja a Goldman Sachs elemzője. Bár tény, hogy maga az Apple is csökkenő eladásokat jósolt 2016 első három hónapjára, az elemző szerint a teljes évet kell nézni.

Az Apple hamarosan eléri az egy milliárdodik eladott iPhone-t, ami történelmi pillanat lesz a cég életében. A tavalyi év azonos időszakához képest, idén kicsit kevesebb iPhone talál gazdára, de ez nem olyan meglepő, tekintve, hogy igencsak telítődött a piac, és már nincsenek rákényszerülve a vásárlók, hogy viszonylag sűrün cserélgessék a készülékeiket. Tavaly az év első három hónapjában 53,6 millió iPhone-t értékesített az Apple, az idei év első negyedévére nagyjából 50 milliós eladásokat becsül az elemző. Viszonyításképp: a Samsung Galaxy S7 és az Edge 7 készülékekből mindössze 9 millió darabot vásároltak az emberek a márciusi rajt óta.

billion_iphone

A második negyedévben is lehet egy kis csökkenés, de talán az iPhone SE megjelenése megoldja, hogy az Apple tartani tudja a lépést saját magához képest. Ezt majd csak júliusban fogjuk megtudni, az Apple pénzügyi jelentését követően.

Simona Jankowski elemző szerint a nagy durranás az iPhone 7 lesz, és ez lesz az a készülék, ami komolyan fellendíti az iPhone eladásokat. A Goldman Sachs felmérése alapján, a megkérdezettek mindössze 17 százaléka mondta azt, hogy a következő három hónapban tervez vásárolni iPhone-t, viszont 44 százalék tervezi, hogy kivárja az őszi iPhone 7 megjelenését, és akkor cserél majd készüléket. Ez igencsak szignifikáns különbség.

Gyors matek alapján ez 129 milliós iPhone 7 eladásokat jelentene, ami egészen elképesztően nagy növekedést jelentene a tavalyi 74 milliós eladásokhoz képest.

Ez így elég jól hangzik, de mi azért kételkedünk benne, hogy idén a karácsonyi szezonban ekkora értékesítési számokat produkálhat majd az Apple. Nem szabad elfelejteni, hogy a nem “s” szériákat mindig nehezebben tudja elkezdeni gyártani az Apple, hiszen a teljes gyártósort a nulláról kell felhúzni, emiatt egyáltalán nem biztos, hogy ha lesz is kereslet 130 millió darab iPhone 7-re, azt le is tudja gyártani és szállítani az Apple.

Érdekesség, hogy az utóbbi hónapok gyengélkedése után, magukhoz tértek az Apple részvények, és az utóbbi időben úgy látszik, hogy a befektetők is bíznak a cég jövőjében, emiatt február közepe óta folyamatosan felfelé kúszik az Apple papírok árfolyama.

aapl
MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!