imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hatalmas OLED kijelző gyárat épít a Samsung, részben az Apple miatt


A Samsung Display a koreai ETNews értesülései szerint éppen a világ legnagyobb OLED kijelző gyárát készül megépíteni. A 30%-kal több kijelző gyártására képes üzem létrejöttében fontos szerep jut az Apple-nek is.

Hacsak nem az orosz tajgán töltötted az elmúlt bő fél évet, akkor nem nagyon fogsz meglepődni, ha azt mondom: minden ismert forrás szerint a következő iPhone egy OLED kijelzőn fogja megjeleníteni a tartalmakat. Azt is többször megírtuk már, hogy egyelőre csak a Samsung rendelkezik akkora gyártási kapacitással, hogy a hatalmas alkatrészigényt ki tudja elégíteni.

Sőt, olyanról is hallottunk már, hogy még a koreaiaknak is gondot jelent annak a több tíz millió OLED kijelzőnek legyártása, amit az Apple kér tőlük. Hát, a jövőben valószínűleg már nem lesznek efféle problémák, hiszen részben a milliós Apple megrendelésnek köszönhetően úgy meglódult a Samsung Display szekere, hogy egy hatalmas gigagyárat fognak építeni, ami csak az OLED kijelzőkre specializálódik.

Az A5 néven emlegetett üzem 2019-ben kezdheti majd meg a tömeggyártást, és elvileg akár 180-270 ezer kijelzőt is kipréselhet majd magából havonta, ha csúcsra járatják a szalagokat. A létesítmény tehát, aminek fő megrendelői maga a Samsung és az Apple lesznek, nem a mostanra várható készülékekbe fogja leszállítani a megjelenítőket. Mivel azonbany a jövőben valószínűleg az Apple minden egyéb termékénél is átáll majd az OLED-re, nem tűnik hiábavalónak a beruházás.

A nagy kérdés, hogy az Apple-nek mikor lesz elege a függőségi viszonyból. Jelenleg szinte teljes egészében a Samsungon múlik, hogy mikor, mennyi és milyen kijelzőt tudnak beszerelni a készülékeikbe, tehát ha ők csúsznak, akkor az iPhone szállítása is csúszik. Azt tudjuk, hogy az LG is komolyan fontolóra vette, hogy beugrik a piacra, ami valószínűleg kapóra is jönne az Apple-nek a jelenlegi helyzetben.

Ugyanakkor nem kizárható, hogy Cupertino előbb-utóbb úgy dönt majd, hogy a processzorokhoz hasonlóan a kijelzőit is maga szeretné legyártani a termékeibe. Ehhez kapcsolódóan az a hír járja, hogy 2017 második felétől kezdve az Apple egy még fejlettebb kijelzőtechnológián, a microLED-en fog dolgozni az észak-tajvani Taojüan megyében található üzemében. A fejlesztéshez állítólag már meg is vették az egyik kapcsoló céget a LuxVue-t, de természetesen nem lehet tudni, hogy mikor lesz ennek a munkának gyömölcse, ha lesz egyáltalán.

Mindenesetre mi örömmel vennénk, ha ezen a téren is függetlenedne az Apple.

Forrás: Macrumors

Ha részletesebben érdekelne az Apple és a Samsung viszonya, akkor ebben a dossziéban további híreket találhatsz arról, hogy a két cég hogyan segíti, vagy éppen nehezíti a másik életét.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!