imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Háttérszín beállítása Pages dokumentumokban


Az Apple szövegszerkesztőjének egyik legújabb tudományához nyújtunk most egy kis útmutatást. Állíts be háttérszínt a dokumentumaidnak, hiszen a tarka az új fehér!

Nem mondom, elég ritkán van az embernek szüksége rá, hogy lecserélje a klasszikus fehér dokumentumhátteret, mindenesetre ha mégis, akkor jó tudni, hogy a Pagesben is rendezhető a dolog. Nem volt ez mindig így, meglehetősen friss tudásról van szó, amely csak most júniusban érkezett a szövegszerkesztőbe. Ráadásul nem is annyira egyértelmű, merre találjuk, szóval álljon itt egy kis útmutatás.

Mindenek előtt át kell konvertálnunk a doksit úgynevezett oldalelrendezés-dokumentummá (az angol elnevezés talán szerencsésebb: Page Layout). Az alapbeállítás szerint ugyanis ahogy írod a szöveget, a szerkesztő magától új oldalt nyit, ha az előző végére értél. A legtöbb esetben pontosan erre van szükség.

Néha azonban nagyobb kontroll kell a dokumentum dizájnja felett. Ilyenkor jön jól a Page Layout, ami egyetlen oldalt, tulajdonképpen egy üres „vásznat“ jelent, amit szerkesztés közben szövegdobozokkal, képeket és egyéb tartalmakkal tölthetünk meg. Háttérszínt csak oldalelrendezés-dokumentumnak adhatunk.

Ugye milyen szép?
  • Első lépésnek nyiss tehát egy új doksit.
  • Kattints az oldalsáv Dokumentumok fülére, majd azon belül is a Dokumentumok alfülre.
  • Vedd ki a pipát a Dokumentumtörzs felirat mellől.
  • A felugró figyelmeztető ablakon nyomj az átalakítás gombra (vigyázat, a meglévő szöveg elveszik a konvertálás során, ezért kell új doksival csinálni).
  • Ezután már átkattinthatuk a Formátum fülre, majd a megjelenő Háttér menüben megadhatunk tetszőleges színkitöltést, színátmenetet, vagy akár képet is háttérként.

Forrás: 9to5Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!