imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Házon belül folytathatja az Apple a Siri fejlesztését


Nemrég röppent fel az a hír – mi is beszámoltunk róla –, hogy a Samsung esetleg felvásárolná a Siri beszédfelismerésének technológiai hátteréért felelős Nuance-ot. Többek között bennem is felmerült a kérdés, hogyhogy nem az Apple teszi ezt, illetve miért nem tették meg már jóval korábban?

Úgy tűnik, időközben megérkezett az Apple válasza is. A Wired jelentése szerint ugyanis az Apple félig-meddig titokban, már korábban szépen lassan elkezdte elszipkázni a Nuance kulcsfontosságú embereit. Az új alkalmazottak az Apple bostoni irodájában dolgoznak, ahol a tavalyi hírek szerint az Apple kifejezetten a Siri fejlesztésén munkálkodik.

Többek között olyan emberek kerültek át az Apple-höz a Nuance-tól az elmúlt időszakban, mint Larry Gillick, a korábbi fejlesztésért felelős alelnök. Nem csak csúcsvezetői szintről szerzett meg embereket azonban az Apple, a hírek szerint a csoportvezetőkön át a fejlesztőmérnökökig mindenhonnan magukhoz csábítottak 1-2 embert.

Noha az iOS 8 bemutatásakor nem esett arról szó, hogy bármit is változtatnának a Nuance-tól licencelt technológián, esetleg teljes egészében lecserélnék azt, noha nemrég szóltak már hírek újonnan megnyíló pozíciókról új nyelvekkel kapcsolatban – sajnos a magyar nem volt köztük. Mindenesetre ahogy összerakosgatjuk a kirakós darabkáit, egyre inkább úgy tűnik, hogy az Apple még mindig képes előre gondolkozni a stratégiai fontosságú kérdésekben, és az is lehet, hogy ha a Samsung valóban felvásárolná a Nuance-ot, akkor a mellényzsebükből simán előhúzhatnák a saját megoldásukat.

Reméljük, azért nem léptek eddig, mert sokkal profibb terméket akarnak lerakni az asztalra annál, mint amikor annak idején az iOS 6 bemutatásakor megjelent az Apple Maps.

Forrás: MacRumors.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!