imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

HDR videók iPhone-on és iPaden?


Az Apple legfrissebb mobileszközei a közelmúltban már HDR támogatással érkeztek, ugyanakkor a videótartalmakat szolgáltató alkalmazások nem mindegyike támogatja ezt a lejátszási formátumot. Lássuk mit érdemes tudni a HDR videolejátszásról iPhone-on és iPaden.

Az Apple már a tavalyi WWDC-n bejelentette a második generációs iPad Prók HDR támogatását, azonban erről tartalom hiányában nem sokat tudtunk beszélni eddig. Gyakorlatilag az iTunes Movies volt az egyetlen forrás, ahonnan HDR filmeket lehetett letölteni, de ez is csak az új 4K-s Apple TV megjelenésével vált elérhetővé, illetve az iPhone 8 és iPhone X készülékek is már HDR támogatással érkeztek a boltokba.

Ezek közül valós HDR-t valójában csak az iPhone X Super Retina OLED kijelzője tud, az Apple TV 4K esetén a tévéd képességeitől függ a megjelenítés módja. A többi eszköznél valójában a processzor képes a megjelenítésre, a kijelző viszont nem. Persze a nem valós HDR képernyőkön is zongorázni lehet a különbséget a sima és a szélesebb dinamikájú képek között, de mit sem ér az egész ha nincs mit nézni rajtuk.

Szerencsére mostanra egész sok tartalom közül válogathatunk, a Netflix és a Vimeo például már régóta átállt a támogatók oldalára, legutóbb pedig a YouTube tette elérhetővé az iPhone X felhasználók számára a HDR-élményt.

Ha egy videó eléri ezt a minőséget, akkor a videó lejátszásakor a fogaskerékre koppintva tudjuk a felbontás mellett kiválasztani a HDR funkciót az alkalmazásban. Ehhez frissítenünk kell a legfrissebb YouTube verzióra, miután egyszer beállítottuk a HDR megjelenítést, az alkalmazás automatikusan mindig a lehető legjobb minőségben fogja a videókat lejátszani.

Más forrásokból letöltött tartalmak HDR megjelenítéséhez külső alkalmazásra lesz szükségünk. Több alternatíva is létezik, ezek közül is az egyik legjobb választás az Infuse Pro, amely az imént felsorolt összes eszközön támogatja ezt a lejátszási módot. Emellett támogatja a legtöbb ismert fájlformátumot, illetve az UHD Blu-ray képfájlokat is. Ugyan kicsit zsebbenyúlós megoldás, de szerencsére nincs havi előfizetéses.

A HDR-t korábbi cikkünkben részletesen is megvizsgáltuk technikai oldalról. Az Apple TV-re vonatkozó Dolby Vision és HDR10 támogatásról pedig itt olvashatsz bővebben.


• Infuse Pro 5 letöltése az App Store-ból (univerzális, 5 490 ft)

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!