imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

HealthKit támogatással frissült a Nike+ Running


Elég sok futóknak készült alkalmazás található meg az App Store-ban, a legnépszerűbbek között van a Nike által fejlesztett Nike+ Running is. A két cég hosszú évek jó viszonyban van van egymással (gondoljunk csak a 2006-ban megjelent Nike+iPod megoldásra). Éppen ezért furcsa, hogy eddig kellett várni a HealthKit-támogatásra a Nike futóalkalmazásában.

A HealthKit-támogatásnak köszönhetően végre szinkronizálhatjuk a futásaink adatait az Apple Egészség (Health) alkalmazásával is. A két cég fent említett együttműködése egyébként annyira szoros, hogy az Egészség appban már a megjelenéskor megtalálható volt a NikeFuel nevű mérőeszköz, amit a Nike használ a különböző alkalmazásaiban és termékeiben az egyéni teljesítmény mérésére. Mostantól pedig a Nike+ Running appból is továbbíthatjuk ezt az értéket.

A kapcsolat természetesen a másik irányban is működik, vagyis az alkalmazás a HealthKit keretrendszeren keresztül hozzáfér az olyan, más kiegészítők által az Egészség alkalmazásba továbbított adatokhoz, mint például a szívritmus. Természetesen ehhez szükségünk van egy további hardverre (az iPhone kameráját használó alkalmazások azért annyira nem praktikusak), például a Withings Pulse-ra.

Nike+ Running

A HealthKit-integráció mellett egyéb újítások is kerültek a 4.6-os verzióba. Az egyik legfontosabb a külalak szempontjából az, hogy optimalizálták az alkalmazást az iPhone 6 és iPhone 6 Plus modellek nagyobb kijelzőjére, vagyis mostantól nem egy felnagyított dizájnt kell néznünk, hanem az app szépen kihasználja a megnövekedett pixelszámot. Ha holnap este te is jössz az iPhone 6-rajtra, akkor ez jól jöhet. :)

Szintén iPhone 6-exkluzív funkció, hogy a Nike+ Running appot felkészítették az A8 mellett található M8 mozgáskövető koprocesszor támogatására. Az M8 egyik újdonsága a beépített barométer, vagyis mostantól a Nike futóappjában azt is látjuk, milyen szintkülönbségeket hidaltunk át az edzés közben. Ez a funkció elvileg működik például az iPhone 5s-sel is, a barométer hiánya viszont a pontossága valószínűleg hagy némi kívánnivalót maga után.

Nagyon praktikus újdonság, hogy mostantól egyszerűbben elindíthatjuk a futásokat az alkalmazásban. Az eddigi jó pár gombnyomás helyett elég hosszan lenyomva tartani a „Begin Run” gombot, és már kezdődhet is az edzés. A zenét, a térképet és az élő statisztikákat jobbra vagy balra söpréssel tudjuk vezérelni illetve megtekinteni. Megkérdeztük Annát erről az újdonságról, aki lelkes Nike+ Running-felhasználó:

Én személy szerint nagyon örülök ennek a funkciónak, mivel a futáshoz eddig is a Nike appjét használtam. A múltkor amikor a Budapest maratonon futottam az iSTYLE csapatában, pont a nehézkes kezelés miatt nem tudtam időben elindítani a Nike+ Runningot. Meg mert béna vagyok.

Forrás: 9to5Mac. Borítókép eredetije: BurnThis.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!