imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

HEIF képformátum konvertálása JPEG-be Macen


A HEIF és HEVC képformátumokkal jelentős tárterületet spórolhatunk az eszközeinken, ugyanakkor nem annyira széleskörűen támogatottak, mint a korábban sztenderdként használt JPEG. Lássuk, hogyan térhetünk vissza az utóbbira, ha gondunk akadna az új tömörítéssel.

Döbbenten álltam a dolog előtt, amikor a közelmúltban az egyik legnépszerűbb videoszerkesztő programba akartam HEIF fotókat importálni. Hiába frissítettem a legfrissebb verzióra, csak nem akarta az igazságot. Pedig érdemes az új formátumokra váltani, hiszen körülbelül azonos képminőség mellett fele méretű képeket és videókat készíthetünk iPhone-on. Az esetek 99%-ában egyébként semmi gond nincs ezekkel, kivétel képez az imént említett példa. De mit lehet ilyenkor tenni?

Tehát van több ezernyi HEIF képünk, amit miután átmentettünk Macre szeretnénk utólag JPEG formátumra váltani. Szerencsére ezt könnyen megtehetjük a Megtekintő alkalmazáson keresztül.

  1. Másoljuk egy gyűjtőmappába az átkonvertálásra váró HEIF fotókat
  2. Nyissuk meg a mappát a Finderben és jelöljük ki az összeset (Command (⌘) + A)
  3. Jobb klikk valamelyikre > Megnyitás ezzel… > Megtekintő
  4. Az oldalsó sávon szintén jelöljük ki az összes képet vagy válasszuk ki a szükségeseket. Ha nem látjuk a thumbnail nézetet, akkor az Option (⌥) + Command (⌘) + 2 segítségével hívhatjuk elő.
  5. Fájl > Exportálás…
  6. A formátumot állítsuk be JPEG-re, majd nyomjunk a mentés gombra
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!