imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Helikopteres videó az Apple Campus 2-ről


Volt egy időszak, amikor egyre-másra jelentek meg az Apple Campus 2 építkezését bemutató videók, melyeket különböző drónokkal (leginkább a DJI Phantom 2 Vision+ modellel) készítettek. Akkor meg is ígértük, hogy havonta legfeljebb egy ilyenről számolunk be, hiszen így is bőven lehet követni az építkezés állapotát.

Aztán az utóbbi hónapokban ez is kimaradt, utoljára márciusban írtunk egy ilyen videóról, illetve februárban mutattunk pár közeli képet. A mostani film azonban új szintre emeli az egész „videózzuk le az Apple Campus 2 építkezést egy drónnal” műfajt, ugyanis ezt egy kifejezetten videózásra épített SkyCore CameraShipOne helikopterrel vették fel, egy 5K-s Red Epic Dragon kamerával, amire egy 1800 mm-es objektívet tekertek. Hoppá.

CameraShipOne | Kép forrása: SkyCore
CameraShipOne | Kép forrása: SkyCore

Ennek ellenére a videón nem sok újdonságot látni, valószínűleg elég távolról filmezték a helyszínt, mert nem igazán érezni az 1800 mm-es optika erejét. A felvételek készítését egyébként nehezíti a közelben található reptér, vagyis nem lehet csak úgy össze-vissza röpködni az építkezés környékén. De nem is húzom tovább a szót, íme a Skycore videója:

Láthatjuk, hogy szépen növekedik az épület, egy helyen már talán a végleges magasságát is elérte, illetve nagyjából a kör felén emeleteket is megfigyelhetünk. Sajnos a szerkezetről nincs közeli felvétel, a videósok valamiért az ideiglenes hidakat találták érdekesebbnek, amiken keresztül a teherautók és egyéb járművek bejutnak az épület által közrefogott majdani központi parkba. A munka tehát halad, annak ellenére, hogy az utóbbi hetekben különböző problémák láttak napvilágot a kivitelezőkkel kapcsolatban.

Két fő kivitelezővel, a Skanskával és DPR Constructionnel ugyanis – egyelőre ismeretlen okokból – szerződést bontott az Apple. Azt sem tudni még, hogy a lépés csúszást okoz-e az eredetileg 2016 végére tervezett átadásban, de a Re/code értesülései alapján már meg is találták a két cég utódját a Rudolph & Sletten és a Holder Construction „személyében”.

A 2015. június 5-i hivatalos fotó az építkezésről. Az Apple is beszerezhetne egy rendes kamerát. | Kép forrása: Apple
A 2015. június 5-i hivatalos fotó az építkezésről. Az Apple is beszerezhetne egy rendes kamerát. | Kép forrása: Apple

Néhány adat emlékeztetőül a projektről: a 710 ezer négyzetméteres telken elterülő, 260 000 négyzetméteres hasznos alapterülettel rendelkező, szabályos kör alakú irodaház az Apple közel 13 000 alkalmazottjának fog helyet biztosítani. A terveket még 2011. június 7-én prezentálta Steve Jobs a városi tanácsnak, ez volt az Apple társalapítójának utolsó nyilvános megjelenése pár hónappal később bekövetkező halála előtt.

Az épület a világ egyik legzöldebb irodaháza lesz ha elkészül, például az üzemeléséhez szükséges elektromos energia teljes egészét a tetején elhelyezett napelemek biztosítják majd – ráadásul elvileg többlet is keletkezik majd, amit a város energiahálózatába táplálnak vissza. A területen helyet kap majd az eddigi legnagyobb, egyszerre 3000 főt kiszolgálni képes Apple-menza, vagyis Café Macs, illetve egy 28 ezer négyzetméteres, ezer székkel rendelkező földalatti előadóterem is, ahol az Apple a későbbi termékbemutató eseményeit tartja majd.

Forrás: 9to5Mac. Borítókép: Michael Light.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!