imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Helló iMagazin 3.0


Üdv kedves látogatónk, jól látod, az iMagazin teljesen megváltozott. Nem kicsit, nagyon. Mutatjuk az újdonságokat.

Az iMagazin három éves lett, mi pedig úgy éreztük itt az ideje egy komolyabb dizájnfrissítésnek, nehogy úgy járjunk, mint az Apple a Mac Próval.

2014-ben az 1.0 induláskor még nem is álmodtunk róla, hogy milyen nagyra növi ki magát az iMagazin. Már az első évben frissítettünk a külsőn, ez lett a 2.0. Nem sokkal később alkalmazást is készítettünk, most pedig eljött az ideje a 3.0 verziónak. Érdekesség és talán nem sokan tudjátok, de az iMagazin egy ideje már 8 országban olvasható (imagazin .hu .si .cz .hr .ro .bg .rs .mk, és hamarosan indul az imagazin.sk is), 90 százalékban azzal a tartalommal, amit a magyar oldalon is láthattok.

Shuffle avagy random hírek

Ha asztali gépen olvastok, akkor jobb oldalt, mobilról a menüből érhető el a Shuffle menüpont. A Shuffle név választása egy kis tisztelgés az iPod előtt, illetve jól illik a random hírekhez, amiket itt fogunk közzétenni.

Ide kerülnek majd azok a hírek, amik nem érnek meg egy teljes cikket. Az elmúlt években rengetegszer belefutottunk abba a problémába, hogy egy-egy fontosabb hír kimaradt, csak azért mert nehéz lett volna tartalmasan megírni, vagy épp volt már bekészítve másik 4 fontos hírünk aznapra.

Az iMagazin indulása óta az az elvünk, hogy nem írunk 300 szónál rövidebb cikket, mert az nem cikk, csak egy nyúlfarknyi blogbejegyzés, arra meg kis túlzással elég lenne a Twitter is. Törekszünk a korrekt tartalomra, még ha ez jóval több munkát is jelent. A napi 4 hírhez is tartjuk magunkat, már három éve.

A Shuffle megoldja a problémát, ide fogjuk megírni azokat az érdekességeket, rövid híreket az Apple világából, melyek nem érnek meg egy teljes cikket, de mégis sok olvasónkat érdekelhetnek. Ha megnézitek, nagyjából a most elérhető tartalmakra lehet számítani. Kis hírek, videók, képek, poénok, minden, ami csak szembe jön az RSS feedünkből.

Dizájn

átalakítottuk, hogy még jobb legyen

Tudjuk a régi jobb volt! Legalábbis biztosan lesz olyan, aki ezt megjegyzi majd, ez a világon minden új dizájnnál így szokott lenni. Szóval igen, régen minden jobb volt, de azért mi átalakítottuk, hogy még jobb legyen.

Amint látjátok gyakorlatilag minden egyes pixel megváltozott, legalábbis asztali böngészőben. Az oldal sokkal szélesebb lett, tekintve, hogy manapság igen kevesen neteznek 1024 pixel széles monitoron. A fejlécet teljesen átdolgoztuk, hogy jóval kevesebb helyet foglaljon. Jobb oldalon a kis csengőre tettünk egy pár új funkciót, hogy ne csak az Apple részvények legyenek. (még egy kis idő mire pontosan mutatja a legolvasottabb cikkeket)

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az iMagazin olvasótáborából igazi közösség lett, amit adatok szintjén az is mutat, hogy az oldalon töltött átlagos idő jóval magasabb más tematikus hírportálokhoz képest. Jellemző, hogy egyik cikk elolvasását követi egy másik, ezért hogy segítsük a cikkek közötti vándorlást, desktopon mostantól a cikkek tetején, a fejléc alatt könnyen eléritek a többi friss tartalmat is.

A cikkek borítóképei megnőttek és minden felesleges dobozkát leirtottunk róluk. A hírek számát is lecsökkentettük a főoldalon, feleslegesnek tartottuk, hogy két napnál régebbi hírek foglalják a helyet. Visszatérő olvasóink úgyis naprakészek, az új látogatók pedig csak elvesznének a hírrengetegben. Természetesen menüből az összes régebbi cikk elérhető. Ja és dobtuk a logóból a longshadow-t.

Mobile

A mobilnézetet is teljesen átalakítottuk, itt is igyekeztünk mindenféle sallangot kidobni a kukába, hogy a tartalomnak jusson minél több hely. Hőtérképes kutatásokkal azt láttuk, hogy telefonról érkezve hozzánk, a cikkek érdekelnek benneteket, a másodlagos navigációs és kiegészítő elemek hangsúlyát ezért itt csökkentettük. Igyekeztünk közelíteni a mobil verzió megjelenését az app-ban megszokott elrendezéshez, hogy ismerős felhasználói élménnyel találkozzatok, bárhonnan is olvastok bennünket.

Dossziék

A híreket végiggörgetve el is érkezünk a következő nagyobb újításhoz, ez pedig a Dossziék névre hallgat. Mik ezek a dossziék? Tekintve, hogy több mint 3000 cikkünk gyűlt az elmúlt három évben, égetően szükségessé vált valamilyen kategorizálás. Egyrészt azért, hogy nagyobb témákat linkelhessünk egy-egy cikkbe, másrészt azért, hogy aki konkrét témáról olvasgatna, az megtalálja a korábban íródott cikkeinket.

 

A dolgot nem volt nehéz kitalálni, megcsinálni már annál inkább. A dossziék címkék alapján gyűjtik a cikkeket. Apple Car, iPhone, iPhone 8, Mac, Biztonság, Bulvár, stb stb stb, összesen több mint 100 ilyen címke lett. A nehézség ott jött, hogy 3300 cikket visszamenőleg végig kellett címkézni. Öten csináltuk napokig. Maradjunk annyiban, hogy nem volt jó érzés, csak amikor elkészültünk.

Mindenesetre ha valaki egy témára kíváncsi, akkor elég pár kattintás, és máris lehet olvasgatni évekre visszamenőleg az azonos témakörbe tartozó cikkeinket.

Tesztek

Itt is fejlesztettünk, mert egyre többen jelezték, hogy a gyorsan gyarapodó cikkmennyiségben egyre nehezebben találják meg az őket érdeklő termékteszteket. Készítettünk néhány kategóriát, hogy könnyebb legyen megtalálni a keresett termékteszteket. Sportos cuccok érdekelnek? Nem gond, nyomd meg a “sportoláshoz” gombot. Fül vagy fejhallgató teszteket szeretnél olvasni? Erre is van szűrőnk, és még sok másra is.

 

One more thing

le lehet kérni a szerviz státuszokat

Frissült az iMagazin iOS App is. Az első változás, hogy iSTYLE néven fut, mégpedig azért, mert integráltuk az alkalmazásba a iSTYLE webshopot is. Természetesen nem kötelező használni, aki akarja, az továbbra is csak az iMagazin részt használhatja, viszont úgy gondoltuk, hogy itt az ideje elkészíteni az iSTYLE appot is, de nem akartunk két külön alkalmazást, ezért inkább kiegészítettük az iMagazin appot. Az iSTYLE részlegben meg lehet keresni a legközelebbi boltokat illetve szervizeket, le lehet kérni a szerviz státuszokat, ez utóbbira akár Push értesítést is kérhetünk, ahogyan az iSTYLE akciókat is megkaphatjuk Push notik formájában. Megújult a kereső, sokkal okosabb és gyorsabb lett és az iMagazinon illetve a webshopban is keres egyszerre.

Akinek már le volt töltve az app, azoknak automatikusan frissülni fog, aki szeretne egy esélyt adni neki, az ide koppintva letöltheti az App Store-ból.

Köszönjük!

Ha idáig eljutottál az olvasásban, akkor te tényleg hardcore iMagazin olvasó vagy, köszönjük, hogy velünk vagy!

Reméljük tetszik a megújult iMagazin és az új funkciókat is sokan ki tudjátok majd használni. Ha valami problémát találtok az oldalon vagy az alkalmazásban, nyugodtan írjátok meg hozzászólásban, lehetőleg oprendszer és böngésző verzió feltüntetésével.

Szeretném még itt a cikk végén megragadni az alkalmat és megköszönni az Oandernek a sok ötletelést, az éjszakai maileket, és hogy elviselték az utolsó utáni négyszázadik dizájnmódosítást is. Köszönettel tartozunk Viktornak, és a srácainak, hogy segítettek a taggelésben, és persze a Sigmanetnek is, akik segítettek az átállásban, végül de nem utolsó sorban a BigFishnek is, akik a mobil alkalmazást hegesztették.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!