imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Checkmate!


Múlt héten is egy klasszikust, a dominót megidéző játék lett a hét ingyenes alkalmazása – amire egyébként iszonyúan rákattantam –, ezen a héten pedig az egyik legismertebb táblajáték került fókuszba: a Checkmate! ugyanis egy sakkjáték. Egy kis csavarral.

A csavar ugyanis az, hogy ezúttal egy iMessage-alkalmazást választottak be az App of the Week promócióba, amire korábban még nem volt példa. Egy ideje ugyebár már a gyári üzenetküldő alkalmazáshoz is telepíthetünk mindenféle bővítményeket – amit szerintem nem sokan használnak ki, lehet, hogy pont ez a kiemelés oka. A játékról ezt írja az Apple:

Sok mindenre használjuk az iMessage-et, a családtagokkal történő kapcsolattartástól kezdve a matricák küldözgetéséig a kedvesünknek. Ugyanakkor, néha jól esik csak lazítani egy kicsit a királyokkal és a huszárokkal a sakktáblán. A Checkmate-et az teszi nagyszerűvé – a szuperintuitív kezelőfelületen kívül –, hogy beszélgethetünk (és húzhatjuk a másik agyát) játék közben…vagy bármennyit várhatunk hogy elvégezzük a következő lépést.

A játék telepítése után egy iMessage-beszélgetésbe belépve a szövegmezőtől balra található gomb megnyomása és az App Store ikon kiválasztása után érhetjük el a telepített alkalmazásainkat. (Ha nincs beállítva, hogy automatikusan megjelenjenek itt, a plusz gombbal adhatjuk a listához a Checkmate-et).

A játék ikonjára koppintva egyből el is kezdhetünk egy játszmát. Kezdőknek egy kis segítség lehet, hogy egy bábut kiválasztva az app mutatja, hova léphetünk vele. A lépést ezután elküldhetjük a beszélgetőpartnerünknek, aki az alkalmazás telepítése után beszállhat a játékba. Igazából ennyi az egész, sokat nem is kell magyarázni rajta, minden teljesen egyértelmű. Most egy hétig ingyenesen tölthetjük le, iPhone-on és iPaden is működik, az állások szinkronizálódnak több eszköz között, és alkalmazáson belüli vásárlásokat sem tartalmaz.

• Checkmate! letöltése az iMessage App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Akkor sem kell elszontyolodni, ha nem kenyered a sakk: szokás szerint összegyűjtöttünk pár további appot, amelyek mostanában lettek ingyenesek – bár így a nyári uborkaszezonban sajnos elég gyér a felhozatal. Ha valamelyik megtetszik, érdemes sietni a letöltéssel, mert ezeknek bármelyik pillanatban visszaállhat az áruk!

 

Teletext Stickies

Még egy iMessage app! Emlékszik még valaki a szörnyűséges teletextre, ahonnan a nagyfater a lottószámokat izgulta végig? A retró úgy látszik örök divat marad, ezt mutatja ez a matricapakk is. A csomag több, mint 40 animált, pixeles matricát tartalmaz. Köztük vicces fejekkel, szezonális ünnepi darabokkal és mémekkel is. Ha szoktál matricákat küldeni, akkor dobd te is a puttonyodba! (Pat)

 

24H

Sok-sok alkalmazást kipróbáltunk már, ami abban segít, hogy nyomon követhessük a mindennapjaink során mennyi idő töltünk különböző tevékenységekkel. Mennyit alszunk, dolgozunk, sportolunk, mennyi időt töltünk otthon, vagy máshol, esetleg a munkaidőből mennyi időt vesznek el a meetingek és a többi. Nem állítom, hogyha valaki kipróbál egy ilyen alkalmazást, akkor éveken keresztül vezetni fogja a személyes tevékenységi naplóját, de már pár nap alatt is meglepő kimutatásokat végezhetünk vele. A 24H ráadásul most teljesen ingyenes, akinek kísérletezni van kedve, annak adott lehetőség. (Pat)

 

Fonta

Manapság nagyon nehéz egyedi fotókat pakolni a netre, pedig kíváló marketing, illetve self-branding eszköz is egyben. A Fonta nagy segítség lehet azoknak akik a képeik editálása közben ízléses feliratokat is elhelyeznének a képeiken, az app tele van szuper, ingyenes template-ekkel, betűtípusokkal és nagyon ötletes végeredmények születhetnek. (Pat)

 

CamCard

A névjegykártyákkal két problémám van: ódivatúak és állandóan elveszítem őket. A CamCard erre nyújt megoldást. Egy egyszerű szkenner appról van szó, ami átlagos fényviszonyok mellett gyorsan megtalálja a kártya sarkait és éleit, majd beolvassa és elmenti egy gyűjteménybe. Nem is várok többet egy ilyen alkalmazástól, csak teszi a dolgát és alkalomadtán szuperhasznos. (Pat)

 

Sumhold

Kismilló számológép-alkalmazás van az App Store-ban, szóval nehéz újat mutatni a témában – próbálkozni persze lehet. Ezt teszi a Sumhold is, ami egyrészt folyamatosan mutatja a végeredményt többlépéses számítások esetén is, másrészt egy könnyed ujjmozdulattal elmenthetjük ezeket az eredményeket későbbre. Most 349 Ft helyett ingyen.

 

Dr. Panda’s Funfair

A Dr. Panda sorozat elég népszerűnek számít a kifejezetten gyerekek számára készített, játékos formában tanító alkalmazások között. Ebben az epizódban a virtuális vurstliba látogathatnak el a kicsik, és minden kipróbálhatnak, ami egy ilyen helyen megtalálható. Nekünk pedig a korábbi 1090 Ft-os árat sem kell leszurkolnunk érte.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!