imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Colossatron


Ismét egy csodálatos/átlagos/szörnyű (a megfelelő aláhúzandó) héten vagyunk túl, péntek lévén pedig bemutatjuk a hét ingyenes alkalmazását, melyet most is az Apple választott ki. Ezen a héten a Colossatron című, leginkább „automatikus shoot ’em upnak” kategorizálható játékot emelték ki az App Store-ban.

Mostanában mintha kicsit megváltozott volna az Apple kiválasztási módszere ami az App of the Weeket illeti, legalábbis mintha kevésbé jó alkalmazásokat gyűjtenének össze. Félreértés ne essék, a  Colossatront fejlesztő Halfbrick (Fruit Ninja, Monster Dash, Jetpack Joyride) nem épp kis név a szakmában, de hát mégis csak egy olyan játékról beszélünk, ami utoljára 2015 áprilisában frissült,  vagyis finoman szólva sem mai darab.

No de miről is van szó? Valamilyen hatalmas, kígyószerű robot-lény közeledik a bolygó felé – az emberek Colossatron néven emlegetik, és mindenki reméli, hogy békés szándékkal érkezik. Hát nem. Nagyon nem. Colossatron ugyanis egyetlen céllal érkezik: el akar pusztítani mindent. Ebben pedig mi fogunk segíteni neki, ám nem a jól megszokott módon, vagyis nem úgy, hogy irányítjuk. Micsoda?

Bizony, a Colossatronban nem mi irányítjuk közvetlenül a robotkígyó mozgását, csupán „powernode”-oknak nevezett újabb egységekkel bővíthetjük a testét. Ezek folyamatosan jelennek meg a pályákon, el kell kapnunk őket miközben átúsznak a kijelzőn, aztán pedig a megfelelő helyre kell illesztenünk a modulokat a kígyóba. Annyi csavar azért van a dologban, hogy ha három azonos színű powernode-ot rakunk egymás mellé, akkor egy szuperfegyvert kapunk, de a három különböző színt is összekombinálhatjuk.

A játék lényegét tehát ez a fura gyorsasági-ügyességi koncepció adja, vagyis hogy minél előbb a megfelelő helyre kell pakolászni a megjelenő egységeket. Ez egyáltalán nem olyan egyszerű, mivel fogalmunk sincs, hogy Colossatron éppen merre fog mozogni, egyenesen húz át a kijelzőn (és esetleg lemarad a farka a képről), vagy elkezd tekergőzni a katonai bázis közepén. Nekem elég könnyen sikerült nem az általam kitalált helyre pakolászni a modulokat, ami bevallom, meglehetősen idegesítő volt.

A hangulat egyébként a Halfbricktől megszokott módon elég jó, tulajdonképpen egy tévéközvetítésen keresztül személjük/éljük át az eseményeket, vagyis a bemondó és a különböző „szakértők” folyamatosan kommentálják az eseményeket és a zúzást. Viszont a hasonló típusú játékoktól megszokott módon tele van pakolva alkalmazáson belüli vásárlásokkal, aminek én sosem voltam különösebben nagy rajongója – a pályákon ugyan összeszedhetünk pénz, és ezzel is előre lehet haladni a játékban, az igazán durva fejlesztésekhez valódi pénzre is szükségünk lehet. De legalább a 349 Ft-os alapárat nem kell leszurkolni érte.

• Colossatron letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Rendszerint összegyűjtünk pár alternatívát is ilyenkor, most azonban elég gyér a felhozatal ingyenes-akciós appokból. Ezeket mindenesetre érdemes minél gyorsabban beszerezni, mert bármikor visszaállhat a korábbi áruk.

 

Yuri

Nem is értem, hogy miért nem ez az egyedi hangulattal rendelkező platformjáték lett a hét ingyenes alkalmazása. Ugyan a látványvilág kicsit elcsépelt már (elég sokszor láthattuk ezt a fekete-sziluettes stílust), a Yuri mégis figyelemre méltó játék lett, főleg a szuper aláfestőzenének, no meg a varázslatos világnak köszönhetően. Apple TV-re és Macre is letölthető, és MFI-kontrollereket is támogat!

 

BusyMind

Naponta mennyi a tudatos perceid száma? A BusyMind segít. Egy, illetve öt perces sessionok közül választhatunk, az alkalmazás pedig folyamatosan informál, hogy mi után mi következik. Első körben belégzéskor a kék körre kell helyeznünk az ujjunkat, kilégzéskor pedig elengedni – ekkor a kör pulzálni kezd. Hamar érezni fogjuk, ahogy emelkedik a pulzusunk, aki pedig nem csinált még ilyet, annak abban is segít az app, hogy mely testrészeinkre kell ebben az állapotban koncentrálnunk. Ha van naponta legalább egy szabad perced, akkor mindenképp próbáld ki! (Pat)

 

Pulse

Egy egy relaxációs app az egy dolláros árkategóriából, amit most ingyen tudtok beszerezni. A Pulse a nap közbeni tudatos percek helyett inkább az elalvás előtti pillanatokra koncentrál, de általános relaxációra is tökéletesen alkalmas. Ha még nincs Apple Watchod, de kipróbálnád milyen kontroll alatt tartani a légzésedet, akkor ezt az appot neked találták ki. Néhány nap használat után (miután már a szokás rabjává válsz), akár le is törölheted majd az alkalmazást. (Pat)

 

Cuecard

Napi feladatok kezelésére szolgáló alkalmazás vizuális típusoknak. A Cuecard egy végtelenül egyszerű, ám annál hasznosabb alkalmazás arra az esetre, ha valaki a hagyományos feljegyzések helyett jobban előnyben részesítené a szimbólumok használatát. Minden ábrához külön jegyzetet társíthatunk, amikor pedig elvégeztük a feladatot akkor a nagy kék gomb segítségével pipálhatjuk. Semmi csicsa, se felesleges funkciók csak a lényeg. (Pat)

 

The Great Fusion

Klasszikus, 2D-s, rajzolt kalandjátékról van szó, ami 2022-ben játszódik, ahol abszurd törvények, és a jelenleginél is nagyobb társadalmi különbségek várnak ránk. Persze nem egy Tim Schafer-szintű játékról van szó, de ha szereted a stílust, érdemes lehet megnézni 699 Ft helyett ingyen. Vigyázat, a jelenlegi verzió iOS 11 alatt már nem fog működni, és mivel utoljára 2013-ban frissítették, ez valószínűleg így is marad.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!