imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Domino Drop


Pikk-pakk elrepült ez a hét, legalábbis nekem, de gondolom azoknak is, akik esetleg nyaralni voltak. Majdnem el is felejtettem a hét ingyenes alkalmazását, de aztán az utolsó pillanatban feltűnt, hogy péntek van, úgyhogy íme, a Domino Drop.

Sokszor mondjuk, hogy az Apple imádja a minimalista logikai játékokat, nos, a Domino Drop ugyan logikai játék, de egyáltalán nem minimalista, sőt. Az iOS 6 után száműzött szkeuomorf dizájnt képviseli, azt viszont nagyszerűen: már a kezdéskor egy fa dominósdoboz fedelét kell elcsúsztatnunk, és utána is lépten-nyomon valódi tárgyakat imitáló elemekbe botlunk.

Az Apple ezt írja róla:

A Domino Drop az emlékezetes zene és az ellenállhatatlan játékmenet tökéletes párosítása. Ebben a Tetris-szerű puzzle-játékban dominókat kell összepárosítani, elkerülendő azok felgyülemlését. De ahogy egyre inkább telítődik a tábla és egyre több szín jelenik meg, úgy jelent egyre nagyobb kihívást az átgondolt stratégia. A játékmenet kiforrottnak és ismerősnek tűnhet, de minden sarokban apró, gondosan kidolgozott részletekre bukkanhatunk – a leeső dominók hangja, a lemezjátszóból szóló kellemes jazz –, ami minden menetet igazi élménnyé tesz.

A játékmenet tehát viszonylag egyszerű: a tábla tetején megjelenik egy dominó, mi jobbra vagy balra mozgathatjuk, aztán amint elengedjük a helyére esik. A cél az, hogy összepárosítsuk a különböző számokat és színeket, vigyázva, hogy ne érjen el a játéktér tetejéig a dominótornyunk. Összesen három különböző játékmód közül választhatunk, mindegyiknél kicsit módosulnak a szabályok, és különböző típusú dominókkal kell játszanunk. Eközben a háttérben kellemes jazz-zene szól (összesen 12 számot hallgathatunk).

Az egyszemélyes „fejlesztőcsapat”, Vitaliy Zlotskiy tényleg szuper munkát végzett, és a legapróbb részletekig ügyesen kidolgozta a játékot. Ugyan két éve nem frissült, de én nem találkoztam benne hiányosságokkal. Most a korábbi 699 Ft-os ár helyett ingyenesen tölthetjük le iPhone-ra és iPadre, ráadásul alkalmazáson belüli vásárlásokat sem tartalmaz.

• Domino Drop letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Az sem gond, ha esetleg nem nyerte el volna a tetszésedet az eheti App of the Week. Szokás szerint összegyűjtöttünk még pár appot, amelyek mostanában lettek ingyenesek – ezek többségénél azonban sietni kell a letöltéssel, mert bármikor visszaállhat az eredeti áruk!

 

Connectrode

Ha szereted a puzzle játékokat, akkor a Connectrode is tetszeni fog. Egy alaplapra vagy áramkörre vannak különböző színű chipek elhelyezve, amiket ha összekötögetünk, akkor feloldhatjuk őket a tábláról. Minél kevesebb chipet felhasználva tudjuk eltüntetni a láncolatokat, annál több pont jár érte. A trükkös az egészben, hogy a menetek vége felé a saját magunk által lerakott chipekbe ütközhetünk. (Pat)

 

Pixel Boat Rush

A Pixel Boat egy régi időket idéző játék, ahogy a neve is mutatja meglehetősen pixeles élményben lehet része annak, aki most ingyenesen letölti. Egy 2D-s hajóversenyző játékról van szó, ahol nem csak a sebesség az egyetlen szempont, hanem a hajók fejlesztése és a fegyverek használata is. Belecsöppenve a karrier módba egyből a tutorial pályán találjuk magunkat, ahol a játék megtanítja az amúgy sem túl bonyolult irányítást (jobb oldalt a gáz, bal oldalt a ravasz). A Pixel Boat 15 irgalmatlan midi zenét és 116 eventet számlál, 64 megszerezhető és fejleszthető csónakot. Ha ahhoz van kedvetek, akár MFi kontroller segítségével is játszhatjátok. (Pat)

 

Focus Keeper

Biztos sokan hallottak már a Pomodoro technikáról, amely a koncentrálásban hivatott segíteni. Tulajdonképpen a Focus Timer is ezen az elven alapul, 25 perces koncentráló időszakokat váltogathatunk 5 perces szünetekkel, az alkalmazás pedig szól, hogy mikor van vége az adott „sprintnek”. Persze kicsit több funkcióval bír, mint egy egyszerű konyhai időmérő, most azonban ingyen van 699 Ft helyett.

 

Right Note – Ear Trainer

Mindig is szerettél volna abszolút hallást? Na, hát az már nem igazán sajátítható el (egyesek szerint születni kell vele, mások szerint elég már 4 éves kor alatt sok zenei képzést kapni), de persze azért sokat fejleszthetünk magunkon ezen a téren. Ebben segíthet a Right Note nevű csúnyácska app, ami abból az alkalomból lett ingyenes a korábbi közel 2500 Ft-os ár helyett, hogy nem frissítik majd iOS 11 kompatibilitással – vagyis sietni kell a gyakorlással.

 

Runner Jack

Endless runner, a műfaj minden alaptartozékával: jobbra-balra-le-fel kell mozognunk a folyamatosan futó karakterünkkel, hogy mindenfélét gyűjtögessünk, illetve elkerüljük az akadályokat. Jár hozzá Apple TV alkalmazás is a szokásos iPhone+iPad kombó mellé.

 

Reckless Getaway

Talán pont a múlt héten volt szó a Reckless Racingről (lusta vagyok visszakeresni). Nos, a Reckless Getaway is nagyon hasonló (ugyanúgy a Pixelbite készítette), annyi a csavar a dologban, hogy itt a rend éber őrei elől kell őrült módon menekülnünk 16 pályán keresztül, 349 Ft helyett most ingyen. (Alkalmazáson belüli vásárlások persze azért vannak benne.)

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!