imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: FRAMED


Meglehetősen izgalmas hét van mögöttünk, hiszen hétfőn indult a WWDC, ahol számtalan újdonságot mutatott be az Apple. Persze ebben a hírdömpingben sem felejtkeztünk el a hét ingyenes alkalmazásáról, ami ezúttal egy zseniális játék, a FRAMED lett.

Műfaját tekintve a FRAMED egy noir-képregény-puzzle játék. Hogy micsoda? Bizony, ez elég furcsán hangzik, de jobban nem lehet leírni, ez tükrözi a legjobban a valóságot. Az Apple például ezt írja róla az App Store ajánlóban:

Már a koncepciónál megnyertek maguknak minket. Képkockákat kell átrendezned egy interaktív képregényben – így változtathatod meg a végkifejletet az egyes oldalakon mindaddig, amíg a kémed el nem kerüli a veszélyt. De nem csak a Framed fejtörői miatt jöttünk lázba. Ugyanúgy magával ragadt az izgalmas történet és a hangulatos grafika, a végén pedig csak arra tudtunk gondolni, hogy újra nekiveselkedünk.

A koncepció tényleg egészen egyedi és a megvalósítás is nagyon jól sikerült, valószínűleg nem véletlenül nyert a FRAMED több mint két tucat különböző díjat. A sztori elején azt látjuk, hogy egy aktatáskás-ballonkabátos ember menekülni kezd, méghozzá a rendőrség elől. Nekünk azonban nem futnunk, ugrálnunk és lövöldöznünk kell, hanem a képregény egyes kockáit rendezhetjük át.

Attól függően alakul a történet, hogy milyen sorrendbe tesszük a kockákat (az első és az utolsó fix). Lehet, hogy szembetalálkozunk egy rendőrrel, aki megadásra kényszerít vagy lelő – de az is lehet, hogy el tudunk osonni mellette, vagy egy egészen más útvonalat választhatunk. Az akció közben hamisítatlan noir zene szól, és az egész hangulat erre a stílusra játszik rá, sikeresen.

Még ha nem is vagy különösebben oda a film noirért, vagy a puzzle-ökért, akkor is érdemes letölteni most 1500 Ft helyett ingyen, és ha máshogy nem, egy izgalmas képregényként felfogni. Az iPhone és iPad változat mellett Apple TV-re is elkészítették a fejlesztők, és ez pont egy olyan típusú játék, ami a Siri Remote-tal is tökéletesen élvezhető. Ha pedig beszippantott, és zavar, hogy gyorsan vége lett, akkor sem kell aggódni: hamarosan jön a második rész!

• FRAMED letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Szokás szerint kerestünk még pár olyan alkalmazást, amelyek mostanában lettek ingyenesek, és viszonylag vállalható színvonalat képviselnek – bár ezen a héten elég gyenge a felhozatal. Ha mégis megtetszik valamelyik érdemes azonnal letölteni őket, mert a hét ingyenes alkalmazásával ellentétben ezeknek bármelyik percben visszaállhat az eredeti áruk!

 

Toca Lab Elements

A Toca Boca kifejezetten gyerekeknek készített alkalmazásaival számtalanszor találkozhattatok már nélunk is, hiszen előszeretettel választja őket az Apple a hét ingyenes alkalmazásának. Az Elements a kémia csodálatos világába kalauzolja a 6-8 éves korosztályt, mindenféle kísérleteken keresztül. Most 1090 Ft-ot spórolhatunk.

 

Rocket Craze 3D

Ki ne akarna rakétákat építeni, majd kilőni azokat az űrbe? A Rocket Craze 3D-ben pont ezt csinálhatjuk: a rajzfilmszerű grafikával rendelkező játékban üzemanyagtartályokat, hajtőműveket, fegyvereket, szárnyakat és egyebeket tehetünk a rakétánkra, majd megküzdhetünk az ellenségekkel. Most 1090 Ft helyett ingyen.

 

Game About Flight 2

Pont egy hónapja volt utoljára ingyenes ez a klasszikus felülnézeti repülős shoot ’em up, amiben szét kell lőni a kijelző teteje felől érkező ellenségeket, el kell jutni minél messzebb, a megszerzett pénzből pedig minél durvább repülő szörnyet kell összeállítani.

 

Very Bad Company

Nem is tudom hogy hívják ezt a stílust, de én most tappernek fogom nevezni. Egy olyan játékról van szó, amiben őrült módon kell tapicskolnunk a készülékünk kijelzőjét, így jutva pénzhez. Persze ennél szerencsére egy kicsit bonyolultabb, ráadásul kellemes retro pixelgrafikával rendelkezik, és a szokásos 350 Ft-ot sem kell kicsengetünk érte. Még a háttérsztori is nagyon magával ragadó – függetlenül attól, hogy igaz-e vagy sem.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!