imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: illi


A rendes éves céges hekkezés után a szokásosnál kicsit nehezen indult a péntek reggel, de pár, az App of the Week nevéhez hasonló márkájú kávé után azért sikerült venni az akadályt. A hét ingyenes alkalmazása ugyanis most az illi nevű platformjáték lett a Set Snail csapatától.

Tulajdonképpen a platformjáték nem is a legjobb kifejezés, a platform-puzzle jobban ide vág. A játékban az illi névre keresztelt főhőst irányítjuk, akit leginkább egy szarvakkal felturbózott szőrös meztelencsigához tudnék hasonlítani, bár az alkotók eredeti elképzelése valószínűleg nem ez volt (most olvastam el a leírást, de, kecskecsigának készült). Illi (nagyon kell figyelni, hogy ne y-t üssek a neve végén) a fény gyermeke, így a legtöbbször fénykristályokat gyűjtöget. Ráadásul a gravitáció törvényei sem pont úgy hatnak rá, ahogyan azt várnánk, éppen ezért lesz szórakoztató a játék.

A szőrös meztelencsigánk portálokon mozog a pályák között. A pályák platformokból állnak, amiknek a szélén tudunk körbe-körbe mozogni. Ezen kívül ugorhatunk is, abba az irányba, amiben éppen mozgunk, a következő platformon pedig minden kezdődik elölről. Nehéz leírni, de kipróbálás után azonnal egyértelmű lesz, pont ez az egyik legnagyobb erőssége a játéknak, ugyanis igazi „egyérintéses” irányítással játszható.

A játékmechanizmus egyébként világról-világra egy kicsit változik is, ráadásul mindenféle csapdákba is belefuthatunk, nehogy túl könnyű dolgunk legyen. Összesen 60 pályát teljesíthetünk, egy pályán azonban nem feltétlenül csak egyetlen cél van (összesen 170), ami azt jelenti, hogy a tökéletességre törekedve többször, különböző módokon is teljesítenünk kell egy-egy pályát. Hogy csak a legegyszerűbbet említsem: össze kell gyűjteni az összes fénykristályt vagy egy ugrásból kell eljutni a portálhoz.

Az illi egy egyszerű ötletre nagyszerűen felépített ügyességi-puzzle-játék, ami ráadásul nagyon könnyen irányítható, és még a grafika is aranyos. Szóval mindenkinek érdemes kipróbálnia, aki szereti a hasonló játékokat – főleg most, hogy egy hétig ingyen tölthető le 1090 Ft helyett. Alkalmazáson belüli vásárlásokat sem tartalmaz.

• illi letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Megnézünk még azért néhány másik appot is, hátha taszít a szőrös meztelencsiga. Ezeknél érdemes sietni a letöltéssel, ugyanis bármikor visszaállhat az eredeti áruk!

 

Shaky Totems

A Shaky Totems az a tipikus mobiljáték ideál, ami egy kézzel nyomkodós, addiktív, időrabló móka. Kis és nagy dolgok elvégzése mellé is tökéletes. A cél az, hogy minél több totemet pakoljunk egymás tetejére, ha nem sikerül középre helyeznünk őket, akkor a torony rövidesen összedől. A játék során annyi könnyítést kapunk, hogy a nagyobb totemek rendezik az oszlopot, ám ezek a játékmenet előrehaladtával egyre ritkábban pottyannak le. (Pat)

Daedalus Touch

Minimalista, egyszerű szövegszerkesztő iOS-re. Sajnos nem túl szívderítő esemény miatt lett ingyenes: leállították a fejlesztését, mivel megváltozott a Dropbox szinkront lehetővé tevő API. Ha ez nem zavar, akkor azért érdemes lehet letölteni.

 

Virtua Tennis Challenge

Folytatódik a jó kis SEGA Forever promóció, vagyis a klasszikus SEGA játékok ingyenes verzióinak megjelenése iOS-re. A sorban a következő a legendás Virtua Tennis, ami tulajdonképpen nem is olyan régi. Vagyis, most nézem, hogy az első rész azért 18 éves idén, szóval csak én öregszem gyorsan. 1790 Ft helyett vihető ingyen, bár reklámok sajnos vannak benne.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!