imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: “klocki”


Ha péntek, akkor App of the Week. Az Apple nem hazudtolta meg magát, ismét egy minimalista puzzle-játékot választott a hét ingyenes alkalmazásának. Ez ezúttal a “klocki” lett, amit a lengyel Maciej Targoni készített.

Talán páratoknak ismerős lehet Maciej neve, ugyanis ő készítette a szuper “HOOK” nevű puzzle-t is, amiről mi is írtunk futólag egyszer, amikor éppen ingyenes volt (most 349 Ft-ért tölthető le). A fejlesztő nem tért le a jól bejáratott útról, megint egy ötletes logikai játékot sikerült összeraknia. Ezt írja a “klocki”-ról az Apple:

Ez az elragadó puzzle-játék annyira minimalista, hogy még indítóképernyő, logó vagy bemutatkozás sincs – egyszerűen csak elkezdődik. Gyorsan elvesztünk a Rubik-kocka szerű csempék igazgatásában, melyeken egy folyamatos vonal halad keresztül. A tippünk: kezdjetek a sarkokkal és egyéb egyedi elemekkel, utána a többi már gyorsan megy.

A játékban tehát három dimenziós blokkokat (a “klocki” lengyelül blokkokat jelent) kell mozgatnunk úgy, hogy folyamatos vonalakat/alakzatokat kapjunk. A mozgatás a blokkok csereberélésével történik, és valóban annyira minimalista a stílus, hogy se maximális lépésszám, se pontszám, se időkorlát, se semmi nincs. Csupán Wojciech Wasiak megnyugtató zenéje, és a blokkok csereberéje. Ez először unalmasnak hangozhat, hiszen tulajdonképpen nincs semmi amiért versenyezhetnénk, de később azért elég bonyolult alakzatokkal találkozhatunk (nem mindegy, melyik síkban ténykedünk), ráadásul lesznek elemek is, amelyeket nem tudunk elmozdítani.

A fejlesztő, Maciej története is egészen érdekes. Szó szerint egy erdőben lakik, miután kihullott az egyetemről, raktárakat pakolászott és egyéb kevésbé kreatív munkákat végzett, mígnem egyszer csak rájött, hogy ő bizony Java-programozó akar lenni. Először egyszerű androidos appokat fejlesztett, aztán a logikai játékok keltették fel az érdeklődését. Valljuk be, ezekben elég jó lett. A “klocki” a második ilyen játéka, 8 hónap alatt készítette el Unity 3D-ben. Ha tetszenek a hasonló játékok, akkor szerintem mindenképp érdemes most letölteni a “klocki”-t, 349 Ft helyett egy hétig ingyen.

• “klocki” letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Akkor sem kell búslakodni, ha a hátad közepére kívánod az ilyen minimalista puzzle-öket: összegyűjtöttünk még pár további appot, melyek mostanában lettek ingyenesek. Ezek letöltésével azonban igyekezni kell, mert bármikor visszaállhat az áruk!

 

Captain Cowboy

Retro kaland-puzzle játékról van szó. Áss, tologass, gyűjtögess, menekülj, barátkozz a hatalmas, kézműves világban. Egy igazi szimulált videochipen keresztül jelenik meg az elragadó grafika.

 

Crazy Taxi

Én imádtam annak idején a Crazy Taxit, pörgős, vicces, jó a hangulat. Megdöbbenve látom, hogy már 17 éve jelent meg az eredeti változat, ami azt jelenti, hogy nagyon öreg vagyok. Ha neked is kellemes perceket okozott régen a Sega klasszikusa (vagy kíváncsi vagy mivel tolták az öregek amikor fiatalok voltak), akkor most ingyen töltheted le 1 790 Ft helyett. Sajnos, valahogy nem ugyanaz iPhone-on.

 

Super Phantom Cat

A hét ingyenes alkalmazása is volt már ez az ízig-vérig retro-platformjáték. Nem csak a grafika, de a chiptune zene is a régi szép időket idézi, hogy a játékmenetről ne is beszéljünk. Ha valaki játszott már a Marióval, vagy bármelyik klasszikus platformjátékkal, akkor azonnal eligazodik a játékban.

 

Small Square

Minimálutálók ugorjanak egyet. Ugyanis szuperminimalista, egy ujjal irányítható játékról van szó, melyben egy négyzetet vezethetünk végig a pályákon, vagyis a végtelenített kihívásokon. 349 Ft helyett van ingyen.

 

Speedo

GPS-alapú sebességmérő app, melyben limitet is beállíthatunk, ha ezt túllépjük, hangjelzéssel figyelmeztet. HUD-módot is kapott, ami azt jelenti, hogy tükrözve mutatja az információkat, amit a szélvédőről visszatükrözve láthatunk. Nyilván nem tökéletesen pontos, és nem vált ki egy igazi HUD-ot, de most legalább ingyen van az eredeti 699 Ft-os ára helyett.

 

Tanks.io

MMO tankos játék, melyben, ki hinné, a tankunkkal kell szétlőni mások tankjait. Most ingyen van 349 Ft helyett, de alkalmazáson belüli vásárlásokkal azért találkozhatunk benne.

 

Wake Up Time Pro – Alarm Clock

Utolsónak pedig egy macOS appot nézünk meg. Ahogy a neve is mutatja, egy óráról van szó, vagyis ébresztőóráról/időzítőről, ami teljes képernyőn (is) fut, vannak benne mindenféle témák és egy csomó hangjelzés. Egy ezrest spórolhatunk most, ha gyorsan letöltjük.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!