imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: The Robot Factory


Jön az utolsó hétvége a WWDC előtt, ami ráadásul hosszú is (mi azért közvetítünk majd hétfő este!). Ha nincs semmi jobb ötleted – bár ezt erősen kétlem – azzal kapcsolatban, hogy mivel üsd el addig az időt, akkor érdemes egy pillantást vetni a hét ingyenes alkalmazására. Ezúttal is egy elsősorban gyerekeknek készült játékot választott az Apple, melynek címe The Robot Factory.

A Tinybop neve sokaknak ismerősen csenghet, ha máshonnan nem, hát onnan, hogy 2015-ben éppen a The Robot Factory-vel nyerték el az év iPad alkalmazása díjat. De ezen kívül számos más, kifejezetten gyerekeknek készített appjuk szerepel az App Store-ban. Az Apple ezt írja most a hét ingyenes alkalmazásáról:

A gyerekek (és lélekben gyerekek) szabadjára engedhetik a bennük rejlő tudóst ezzel az elragadóan ügyes robotkreáló szettel, melyben mechanikus lényeink több millió különböző kombinációját hozhatjuk létre. Az új robotunk kipróbálása során kiderülnek a tervezés hibái, vagy éppen sikerei – legyen szó kerekeken guruló lézerfegyverkezű robotról, vagy rugós bot lábain ugrándozó gépről. Noha a The Robot Factory segít megtanulni az alapvető fizikai törvényeket, mi egyszerűen szórakozásból is szeretünk játszadozni vele.

A 6-8 éves korosztály számára fejlesztett játék tehát viszonylag egyszerű. Van több mint 100 különböző robotalkatrészünk különböző csoportokban (lábak, fejek, karok, stb.), és ezeket kombinálhatjuk össze. Ha kész vagyunk a körfűrészes-fénykardos vörös szemű mesterművel, akkor még választhatunk neki egy színsémát, aztán küldhetjük is a terepre.

Itt jobbra-balra – vagy ha voltunk olyan okosak, hogy szárnyakat is adtunk neki, akkor felfelé – mozoghatunk fele, és felfedezhetjük a világot. Az „aktív” elemeket a bal alsó sarokban kapcsolhatjuk ki és be. Egy idő után lemerül az aksi a robotunkban, illetve összezúzzuk ha nem vagyunk elég ügyesek, ilyenkor visszatérhetünk a tervezőasztalhoz reszelgetni rajta. Vannak még mindenféle extrák, saját robothangot vehetünk fel, illetve angol nyelven egy vaskos kézikönyv is elérhető, mely segít eligazodni a robotok világában.

Nem mondom, hogy órákig le tudna kötni a The Robot Factory, bár egy pár percre azért elszórakoztam vele. Viszont azt elhiszem, hogy a célközönségnek számító korosztály jó sokáig szívesen elszórakozik vele. Az iPhone és iPad verzió mellett kapunk hozzá iMessage-matricákat, sőt Apple TV appot is. Az akciós keretében 1490 Ft-ot spórolhatunk.

• The Robot Factory letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Szokás szerint összegyűjtöttünk még néhány olyan appot, amelyek mostanában lettek ingyenesek, ha esetleg nem jönne be a The Robot Factory. Ezek letöltésével érdemes sietni, mert bármelyik percben visszaállhat az eredeti áruk!

 

Onirim – Solitaire Card Game

Az Onirim egy kártyajáték/táblajáték, mely mögött egy történet is húzódik. A fejlesztő, az Asmodee Digital a műfaj koronázatlan királya, szóval ha szereted az ilyen stílusú játékokat, akkor most mindenképp érdemes gyorsan letölteni ingyen.

 

Puzzlewood Quests Premium

Ahogyan a neve is mutatja, egy puzzle-játékról van szó. Mindenféle feladványokat (pl. sudoku, szókereső, labirintus, stb.) oldhatunk meg benne, így haladva előre a történetben. Most 1090 Ft-ot spórolhatunk, és alkalmazáson belüli vásárlások sincsenek benne.

 

Morphopolis

A Morphopolis egy point-and-click kalandjáték, melyben elrejtett tárgyakat kell megkeresnünk, valamint különböző fejtörőket kell megoldanunk a kézzel rajzolt helyszíneken. Most 700 Ft helyett ingyen tölthető.

 

Blur – Create Beautiful Wallpapers

Én általában a gyári alapértelmezett háttérképet használom iOS-en, de biztos sokan vannak, akik szeretik cserélgetni a képet az ikonjaik mögött, illetve a lezárolt képernyőn. Ha inkább a minimalista megoldások híve vagy, akkor a Blur neked való – gyakorlatilag bármilyen képet elblőrözhetünk vele, így létrehozva mindenféle színes háttereket. Nem tudom eddig mi került rajta 700 Ft-ba, de most ingyen van.

 

Knights of Pen & Paper 2

Igazi retro pixelgrafikás körökre osztott szerepjátékról van szó, amelyben minden megtalálható, ami a műfaj gerincét képezi. A saját széjízünk szerint összeállítható csapat, rengeteg tárgy, kihívást jelentő kalandok. Ráadásul 1490 Ft helyett ingyen.

 

Easy Spending

Személyes költségvetés app, amiben a kiadásainkat és a bevételeinket kezelhetjük – így pontosan tudni fogjuk, hogy már megint mire ment el az a halom pénz. Védhetjük jelszóval, kereshetünk, számlaemlékeztetőket állíthatunk be, stb. Ráadásul most a 700 Ft-os árát is megspórolhatjuk.

 

Gangster Granny 2: Madness

A koncepció miatt muszáj voltam beválogatni. Ebben a játékban az aranyos nagyi nem annyira aranyos, ugyanis keményen lezúz mindenkit – de főleg a rendőröket. Ez az agyatlan 3D-s shooter most 349 Ft helyett van ingyen, bár persze extrákért költhetünk benne egy csomó pénzt.

 

Airnotes

Mai macOS appunk az Airnotes, ami egy szuperletisztult és szuperegyszerű jegyzetelőalkalmazás. A menubarba épül be, egy klikkre előhívhatjuk, írogathatunk bele bármennyit, majd eltüntethetjük. Rendelkezik iCloud-szinkronnal, vagyis folyamatosan menti a jegyzeteinket a felhőbe, és hamarosan az iOS-verzió is érkezik.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!