imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Streaks Workout


Már csak négyet kell aludni szeptember 12-ig, amikor is az Apple lerántja a leplet az új iPhone-(ok)ról. Hogy addig is értelmesen tölthessük el az időt, érdemes ránézni a hét ingyenes alkalmazására, mely ezúttal a Streaks Workout fitneszapp lett.

Istenigazából már kifelé megyünk a szezonból, de hát sosem lehet elég korán elkezdeni készülni a nyárra, hogy aztán büszkén mutogathassuk strandtestünket valamelyik elit bányató partján. Illetve azokról a szerencsésekről sem szabad megfeledkezni, akik például a Seychelle-szigeteken vészelnék át a szürke és hideg téli hónapokat. Nos, mindkét csoportnak hasznos lehet az Apple által a hét ingyenes alkalmazásának választott Streaks Workout – ez ugyanis gyúrni segít.

Jó-jó, hát ilyen alkalmazással Dunát, sőt, Amazonast lehet rekeszteni, mi teszi különlegessé a mostani alanyunkat? Leginkább a minimalista dizájn, valószínűleg ez keltette fel az Apple érdeklődését is. Az alkalmazás lényege, hogy minden nap mozgásra bírjon, méghozzá olyan otthon is elvégezhető gyakorlatokkal, melyekhez semmilyen gép vagy eszköz nem szükséges, még egy pár kézi súlyzó sem. Kérdés persze, hogy így mennyire lehetünk hatékonyak, de az tény, hogy a semminél jobb.

Összesen 18 gyakorlat közül sorsol ki véletlenszerűen hatot egy-egy edzésbe az alkalmazás. Alapból négyféle időtartamot választhatunk (6, 12, 18 és 30 perc), ezek persze nagyjából jelölik az edzés idejét, rajtunk múlik, hogy mikor végzünk, illetve egyéni terveket is létrehozhatunk. A gyakorlatokat a kijelzőn megjelenő pálcikaemberek is elmutogatják, illetve rövid szöveges tippeket kapunk hozzájuk, bár azért az kétséges, hogy ezek alapján mennyire sikerül szabályosan elvégezni egy-egy mozdulatsort.

A Streaks Workout HealthKit-integrációval is rendelkezik, vagyis automatikusan szinkronizálhatjuk a napi edzéseinket az Egészség alkalmazással, illetve onnan is hozzáférhet adatokhoz az app. Jópofa ötlet a hangvezérlés, így nem kell a kijelzőt tapicskolnunk, ha végeztünk egy-egy gyakorlattal, illetve a Siri segítségével az egyedi edzéseinket is elindíthatjuk hangos parancsokkal. Az iPhone- és iPad-verziók mellett Apple TV-re és Apple Watch-ra is letölthetjük, és valljuk be, talán ezeknek van a legtöbb értelme egy ilyen alkalmazás esetében.

Ha szeretnél mozogni egy kicsit, de igazából lusta vagy és sajnálod rá az időt, szuper választás lehet a Streaks Workout: már napi hat perc után úgy érezheted, hogy te bizony mindent megtettél az egészséges életmódért. Persze nem garantálja semmi, hogy három nap múlva is elindítod – nincs olyan motiváció, mint ha mondjuk valakivel együtt jársz edzeni –, de a kezdeti lökést az is megadhatja, hogy most ingyen lehet a tiéd a korábbi 1090 Ft-os ár helyett.

• Streaks Workout letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Ha mégsem tudod rávenni magad a mozgásra, akkor sincs baj (persze az egészségedet leszámítva, de hát egyszer élünk): kerestünk mág pár további olyan alkalmazást, melyek mostanában lettek ingyenesek. Ezeket töltsd le minél előbb, mert bármikor visszaállhat az eredeti áruk!

 

Batman – The Telltale Series

Batman-témájú kalandjáték, melynek most az első részét ingyen játszhatjuk végig – a 2.-5. epizódokért persze fizetni kell. Ha szeretnéd egy kicsit jobban megismerni Bruce Wayne világát, és a velejéig korrupt Gotham City-t, akkor ne habozz.

 

ADDY

Ez az app is egy elég népszerű műfajt képvisel: olyan képszerkesztő alkalmazásról van szó, mellyel mindenféle feliratokat, matricákat pakolhatunk a fotóinkra, és persze „hagyományos” szűrőkből is válogathatunk. Támogatja a rétegeket is, vagyis megkönnyíti a szerkesztést. Eddig 2290 Ft-ba került (amit kicsit indokolatlannak tartok), most viszont ingyen tölthető. Pár alkalmazáson belüli vásárlás azért természetesen van benne.

 

Bubblien Attack

Az egykor békés Bubblienek valamiért bekattantak, és hát nincs mese, hiába fűznek hozzájuk meghitt emlékek, bizony le kell zúzni őket. A cél, hogy minél tovább éljünk túl, úgy, hogy a felülről érkező ellenségekre lőjük ki a katonáinkat – és a fizika is számít valamelyest. Bugyuta játék, de tulajdonképpen szórakoztató, és most a szokásos 349 Ft-ot sem kell kifizetni érte.

 

Planett

Egy egyszerű, de pofás teendő-lista alkalmazás. Sokkal többet nem is tudok írni róla. UPDATE: Ráadásul már vissza is állt az ára.

 

Blink

Jegyzetelős alkalmazásokkal (is – a szerk.) Dunát lehetne rekeszteni, ugyanakkor ha figyelembe vesszük, hogy ezek közül melyek azok, amiket könnyedén és gyorsan tudunk használni, akkor már nem ilyen széles a paletta. Ugyan semmi gond nincs a gyári Jegyzetek alkalmazással, de a Blink gesztusvezérlései miatt nagyon egyszerű, átlátható és gyors az app használata. A koppintások számától és hosszúságától függően változtathatunk a jegyzeteken. Ha szereted a minimalista megoldásokat, ezt is szeretni fogod. (Pat)

 

Privatus

Rég volt Mac app, de most itt van egy. A Privatus segítségével böngészőelőzményeket és gyorsítótárakat törölhetünk könnyedén, ráadásul az összes jelentősebb maces böngészőét egy helyről – akár automatikusan is. Eddig 1790 Ft-ért vesztegették, most ingyen juthatunk hozzá.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!