imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Tsuro


Múlt héten nagyjából 4000 kilométerre voltam innen, szóval kimaradt a hét ingyenes alkalmazása, viszont azóta visszatértem, így nézzük meg, mit választott be ezúttal az App of the Week promócióba az Apple! Ez egy érdekes táblajáték, a Tsuro lett.

A Tsuro eredetileg egy hagyományos társasjáték, melyet Tom McMurchie tervezett 2-8 játékos részére – ezt ültette át iPhone-ra és iPadre a Thunderbox Entertainment fejlesztőcsapata. A versengés egy 6×6 négyzetből álló táblán zajlik, amire kártyákat kell rakniuk a játékosoknak a kövük elé. A kártyán található útvonalon mozog a kő, a cél pedig háromféle is lehet.

Alapesetben addig tart a játék, amíg a táblán tudjuk tartani a kövünket, vagyis úgy használjuk a lerakott kártyáinkat (és az ellenfeleink kártyáját), hogy ne „fussunk ki” a játéktérről valamelyik oldalon. Emellett két másik játékmód közül is választhatunk: az egyikben az nyer, akinek a leghosszabb útvonalat járta be a köve, a másikban pedig az útvonal hurkainak száma számít.

Egy időben minden játékosnál összesen három kártya lehet, ha leteszünk egyet, a helyére egy újat húzunk a pakliból – az ellenfél kártyáit nem láthatjuk. A kártyákat természetesen forgathatjuk is, és úgy kell elhelyeznünk őket, hogy egy összefüggő útvonalat alkossanak, amin a kövünk mozoghat. Háromféle nehézségű gépi ellenfél ellen játszhatunk, vagy összeköthetjük a játékot a Facebook-profilunkkal, így online többjátékos módra is lehetőség nyílik.

A grafika nem a világ legjobbja, és a hangoktól sem fog senki hasra esni, de tulajdonképpen nem is ez a lényege. Egy gyors, néhány perc alatt lezavarható menetekkel operáló táblajátékról van szó, ahol bizony próbára kell tenni a logikai képességeinket – és persze az egész akkor a legizgalmasabb, ha az ismerőseink ellen játszunk (akár egy készüléken a pass-and-play móddal).  Most egy hétig ingyen tölthetjük le a korábbi 1090 Ft-os ár helyett, alkalmazáson belüli vásárlásokat nem tartalmaz.

• Tsuro letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Szokás szerint összeszedtünk még pár olyan appot, amelyek mostanában lettek ingyenesek, ha esetleg nem nyerte volna el a tetszésedet a Tsuro. Ezeket érdemes minél előbb letölteni, mert bármikor visszaállhat az áruk!

Riptide GP2

Autós játékból rengeteg van iPhone-ra, vízes-versenyzősből azonban kevesebb. Na, a Riptide GP 2 viszont pont ilyen, ahol bivalyerős jetski-szerűségekkel kell gyorsabban teljesítenünk a távokat az ellenfeleinknél. Ráadásul most a szokásos 699 Ft-os árat sem kell leszurkolnunk érte – alkalmazáson belüli vásárlás viszont természetesen bőven van benne.

Sky Guide

A csillagász-appokból sincs éppen kevés, de ez talán nem is akkora probléma. A méltán népszerű Night Sky például a hét ingyenes alkalmazása is volt már, most pedig a hozzá hasonló Sky Guide-ot tölhetjük le 1090 Ft helyett ingyen. Bizonyos extrákért azonban sajnos továbbra is fizetni kell.

Colorcube

Múlt héten ez volt az App of the Week és most még talán pár órán át beszerezhető ingyen. Egy, az Apple-től nem idegen minimalista logikai játékról van szó, melyben 250 pályán keresztül kell színekkel és formákkal játszanunk. A szokásos ára 349 és 699 Ft között mozog.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!