imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: YANKAI’S TRIANGLE


Szerintem elég sokszor leírtam már ezt, de úgy tűnik, van egy jól bevált recept arra, hogyan kerülhetünk be az Apple-féle App of the Week válogatásba: csináljunk egy igényes, ötletes, minimalista megjelenésű puzzle-játékot – bónuszpont jár, ha indie fejlesztők vagyunk. Ezen a héten is ilyesmit választottak ugyanis, ez a YANKAI’S TRIANGLE.

Egy olyan logikai játékról van szó, melyben háromszögeket kell forgatunk, egészen addig, amíg a kijelzőn látható összes háromszög csúcsa nem illeszkedik egymáshoz. Ebben az esetben összeolvasnak, és jön a következő pálya. Annyira egyszerű az elképzelés, hogy semmiféle bemutató- vagy tanulópálya nincs, egyből a mély vízbe dob az alkalmazás. A megjelenés is elég minimalista, bár nekem ez a filmszerű zaj kicsit fölöslegesnek tűnik, persze ez magánvélemény.

Ami viszont nagyon – fogalmazzunk finoman – meglepett, hogy sikerült Times New Romant választani fő betűtípusnak a játékon belül, ami szerintem nem igazán illik az összképbe. Szintén problémás, hogy néha a háttérszín eléggé közel tud lenni az egyes háromszögek csúcsain lévő színekhez, ami zavaró. Van viszont színvak/színtévesztő mód, amiért hatalmas „like” jár Kenny Sunnak.

Maguk a feladványok meglehetősen egyszerűek, és később sem lesznek sokkal bonyolultabbak. A fejlesztő szerint egyébként összesen 1,74×10^26 pálya van, ami elég sok, nem hiszem, hogy bárki kétszer bele fog futni ugyanabba (már ha figyel rá a játék, hogy ne generálja kétszer ugyanazt). Összességében véve viszonylag szórakoztató, bár nem vagyok benne biztos, hogy tényleg érdemes a hét ingyenes alkalmazása címre. Mindenesetre most megspórolhatunk 1090 Ft-ot, és alkalmazáson belüli vásárlások sincsenek benne.

• YANKAI’S TRIANGLE letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Akkor sem kell kétségbeesni, ha most annyira nem jött be a hét ingyenes alkalmazása – kerestünk még pár további olyan appot, amelyek mostanában lettek ingyenesek. Érdemes azonban sietni a letöltéssel, ugyanis bármikor visszaállhat az áruk!

 

Wordid

Négybetűs szavakat kell kirakni egy perc alatt random módon kapott betűkészletből. A Game Centeren keresztül összemérhetjük tudásunkat másokkal, a jó teljesítményt pedig egyedi matricákkal jutalmazza a játék, amit gyakorlatilag úgy kell elképzelni, mint egy éremtáblázatot. Metrón ülős, buszon aszalódós nyári utazós kalandokhoz tökéletes, de azért annyira nem addiktív, hogy rámenjen a párkapcsolatod. (Pat)

 

Flashback

A Flashback egy mezei naptár alkalmazás is lehetne, ha a UI-s csapat nem végzett volna zseniális munkát. Ha mindig is vágytál egy sci-fi stílusú naptárra, akkor most itt a lehetőség. Az alkalmazás a kinézetén kívül egyébként semmi extra, a gyári Naptár appból áthozhatóak az események, a szokásos módon lehet váltogatni a nézetek között, itt inkább az egyedi felület kapott nagyobb hangsúlyt a funkciók helyet. (Pat)

 

Dead Venture

Nem mondom, hogy túl eredeti sokadszorra felülni a zombivonatra, de hát ki ne szeretné a zombikat, nem igaz? Hát még ha hozzátesszük, hogy (a cégnév alapján) magyar fejlesztésről van szó! A Dead Venture is egy olyan poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol az agyevő élőhalottak próbálják teljesen az uralmuk alá hajtani a Földet. Mostantól 349 Ft helyett ingyen van, üröm az örömben, hogy bevezették a prémium tagságot.

 

Zombies, Run! 5k Training

Ha már zombik, új modellel állt elő ez a nagyon ötletes fitneszapp is. A lényeg az benne, hogy egy interaktív történet részesei lehetünk, futás közben pedig zombik elől kell menekülnünk – és a futás, itt szó szerint értendő. Most ingyen is eljuthatunk egy darabig, de azért van benne egy „pro” előfizetés.

 

Reckless Racing HD

Az örök klasszikus felülnézeti autóversenyzős műfaj jeles képviselője, ami – bár egyáltalán nem mai darab, hiszen 2010-ben jelent meg – nemrég 64 bites támogatást kapott, így iOS 11 alatt is játszható lesz majd. (Ez az első rész, eddig összesen három jelent meg belőle.) Talán ezért is lett most ingyenes, bár eddig sem került sokba, az utolsó ára 349 Ft volt. Ja, a fejlesztőcsapat ugyanaz a Pixelbite, akik a nagyszerű Space Marshalst is készítették.

 

ImageSize

Sajnos mostanában nincsenek említésre méltó macOS appok, de múlt héten valaki hiányolta őket, úgyhogy íme itt van egy. Nagyon egyszerű alkalmazásról van szó, mellyel sok képet méretezhetünk át egyszerre. Valamiért eddig 1490 Ft-ért árulták, de most egy ideig ingyen tölthető.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!