imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Heti 1300 Mac áll csatasorba az IBM-nél


Még 2014 nyarán robbant a hír, miszerint összeáll az Apple és az IBM, hogy az iOS-készülékeket minél hasznosabban és egyszerűbben használhassuk céges környezetben. 2015-ben aztán azt jelentették be, hogy Macet is választhatnak az alkalmazottak munkahelyi számítógépnek.

Nagyot fordult a világ az elmúlt évtizedekben. Korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy az IBM legyen a világon a legnagyobb céges Mac-felhasználó (gondoljunk csak Steve Jobs korai IBM-gyűlöletére), azonban nagyjából egy év alatt sikerült megszerezniük ezt a címet. Mostanra ugyanis 90 000 Mac számítógépet használnak a „Kék Óriás” dolgozói – jelentette be Fletcher Previn, a cég egyik alelnöke egy konferencián. Hozzátette továbbá:

Úgy gondoljuk, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa, a Macek bevezetésének kezdete. Jelenleg heti 1300 új Macet állítunk csatasorba.

Várakozásaik szerint idén év végére, vagy jövő év elejére érik el a 100 ezer gépes álomhatárt. Ha az iPhone-okat (és iPadeket is számításba vesszük, jelenleg összesen 217 ezer Apple-termék üzemel az IBM-nél. Ez azt jelenti, hogy a cégen belül 66%-os az Apple részesedése a mobileszközök terén. További érdekes adat, hogy az alkalmazottak kevesebb, mint 1%-a váltott vissza PC-re Macről.

Mac@IBM

Az Apple-termékek alkalmazása anyagilag is megéri a cégnek. Previn szerint a Windows-alapú eszközök technikai támogatása háromszor annyiba kerül, mint az Apple-készülékeké, és egy Windows-felhasználó kétszer nagyobb eséllyel kér segítséget. Az IBM globális cégen belüli Apple-lel foglalkozó support-osztálya mindössze 50 főből áll, és a hívásoknak csupán 5%-a végződik azzal, hogy egy szakértő személyesen látogatja meg a kollégát – a Windows esetében ez az arány 27%.

Érdekesség, hogy az IBM-en belül már a Macek 33%-án fut macOS Sierra (47%-ukon El Capitan és 20-ukon Yosemite). Az iOS 10 részesedése 65%-os a cégen belül. Az is megfigyelhető, hogy ahogy növekszik a Macek száma, úgy arányaiban egyre kevesebben szorulnak technikai segítségnyújtásra: a program indulásakor a felhasználók 7,6%-a folyamodott ehhez, mostanra az arány 3,2%-ra csökkent.

Mac@IBM

Az IBM Apple iránti elkötelezettsége nem csupán a Macekre és iOS-készülékekre terjed ki: tavaly indult az Elköteleződés az egészség mellett [Commit to Health] program is, melynek keretein belül ingyenesen vagy kedvezményesen biztosítanak Apple Watch-okatt alkalmazottjaiknak, amitől azt remélik, hogy ezek az emberek egészségesebben fognak élni.

IBMApple

Forrás: AppleWorld.Today, AppleInsider.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!