imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hey Siri, OK Google! Gyönyörű trollkodás a Google-től!


A vállalatok digitális asszisztensei egymás szája elől tépik el a mikrofont. A Google most hazai pályán cselezte ki az Apple-t, egy 10/10-es testcsellel.

Ha van, amivel még a legszemellenzősebb Apple rajongók sem szoktak vitatkozni, az az, hogy a Googe digitális asszisztense köröket ver Sirire. Pedig az Apple-nek megvolt a lehetősége piacelsőnek lenni, elvégre ők voltak az elsők, akik bemutatták a maguk megoldását. Míg a Google Assistant vígan elcseverészik akár a fodrászoddal is, addig a Sirihez jóformán azért is könyörögni kell, hogy elnavigáljon a legközelebbi postához.

Amióta tehát a Google Assistant elérhető iOS-re is, az Apple csak azzal tudja nyeregben tartani Sirit, hogy olyan mélyen, kirobbanthatatlanul integrálták a rendszerbe, amivel semmilyen külsős asszisztens nem fog tudni versenyezni. Márpedig enélkül lényegében értelmetlenné váltak a vetélytársak. Vagy mégsem?

A Google most egy mesteri csellel enyhített a helyzeten. Az iOS 12-vel elindult ugyebár a Siri Shortcuts funkciója is, amivel többek közt egyedi hangparancsokhoz rendelhetünk külső alkalmazásokat is érintő műveleteket. Ez pedig tökéletesen kapóra jött a Google-nek. A napokban frissítették is az Assistant iOS-es verzióját, benne a Shortcuts támogatással. Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy mostantól a

Hey Siri, OK Google

kombinációval akár úgy is előcsalogathatod az asszisztenst, hogy hozzá sem érsz a telefonhoz. Hülyén hangzik? Igen. Működik? Igen. Zseniális húzás? Az ám!

Megjegyzés: a Google Assistant alkalmazás Magyarországon nem elérhető, amerikai Apple ID-vel lehet letölteni.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!