imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hiába az új Apple Watch, csökkennek az eladások


Az Apple nemrég mutatta be az Apple Watch Series 2 modelleket, emellett az első széria is megújult. Ennek ellenére úgy tűnik nemhogy nőnének, hanem csökkennek majd az eladások.

Bár az Apple Watch Series 2 elég sok újdonságot hozott magával, úgy tűnik a vásárlókat ez nem hatja meg. Hiába a beépített GPS, hiába lett vízálló 50 méterig, hiába a dupla magos és másfélszer gyorsabb processzor, könnyen lehet, hogy ez nem lesz elég a boldogsághoz.

Ming Chi Kuo, a szinte tévedhetetlen jós szerint könnyen lehet, hogy 2016-ban kevesebb Apple Watch fogy majd, mint 2015-ben. Kuo szerint nincsenek “killer” alkalmazások, nem nőtt az üzemidő, illetve a multitouch interfész nem igazán jó az ilyen hordható eszközökhöz.

Felülbíráltuk korábbi előrejelzésünket, és úgy gondoljuk, hogy a teljes Apple Watch kínálatból, 10-10,5 millió helyett, 8,5 és 9 millió közti darabszám kel majd el 2016-ban. (2015-ben 10,4 milliót vásároltak) Az előrejelzésünk szerint, az Apple Watch eladások csökkenni fognak 2015-höz képest.

Az Apple nem teszi közzé az Apple Watch eredményeit a negyedéves tájékoztatóin, de azért az egyéb kategória bevételeiből, illetve beszállítóktól származó információk alapján elég pontosan lehet tudni, hogy mekkora mennyiségben fogy az Apple okosórája.

keramiawatch

Kuo akár tévedhet is, de nem akkorát, hogy az Apple Watch számok igazán fényesnek tűnjenek. Az Apple Watch bemutatásakor, az Apple és az elemzők is arra számítottak, hogy az első iPhone bemutatása utáni növekedési utat járhat be az Apple Watch is. Az első iPhone-ból mindössze pár százezer darab fogyott az első évben, mostanra pedig már 200 millió iPhone kel gazdára. Nagyon úgy tűnik, hogy az Apple Watch nem fogja tudni megismételni az iPhone sikerét.

Unknown-16

Bár a cikk elején azt írtam, hogy elég sok újítást kapott az Apple Watch, számomra mégis elrontották. A GPS modul nem érdekel, hiszen a telefonom mindig nálam van. Úszni nem szoktam, ezért az 50 méteres vízállóság sem csábít vásárlásra. A plusz sebesség jól jönne néha, de a Watch OS 3 a sebességproblémák 90 százalékát megoldotta. Erősebb fényerő? Eddig sem volt bajom a kijelzővel.

Van viszont egy komoly problémám, ami miatt nem fogom megvásárolni a Series 2-t, pedig aki ismer az tudhatja, hogy minden Apple kütyüből szeretem a legújabbat használni. Az ok amiért nem cserélem le az Apple Watchomat pedig nagyon egyszerű: a Series 2 vastagabb lett. Mindössze 0.9 milliméterrel, de ez pont eléggé észrevehető és zavaró tényező, legalábbis számomra.

watch.jpg
Balra az én régi Apple Watchom, jobbra TG órája.

Red sem cserél órát, ő csak annyit mondott, nem tud annyival többet az új Watch, hogy érdemes legyen ráfizetni a cserére.

A bemutató előtt nagyon bíztam benne, hogy csak egy egész picit vékonyabb lesz az Apple Watch, ezzel szemben pont a fordítottja történt, ami számomra meg is oldotta a kérdést, hogy lecseréljem-e a több mint 500 napja használt Apple Watchomat, amit egyébként nagyon szeretek, és hordom is minden nap. Könnyen lehet, hogy hozzám hasonlóan, másokat sem sikerül meggyőznie az Apple-nek, ez pedig biztosan nem tesz majd jót az eladásoknak. Az is érdekes kérdés, hogy vajon ismét közel két évig várnak-e a frissítéssel. Ha így lesz, akkor elég komoly piacot veszítenek majd.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!