imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Hiányzik a Home gomb? Sebaj, itt a virtuális!


Mutatunk egy beállítást, amivel még a Home gombbal nem rendelkező készülékekre is visszacsalogathatod az iPhone-ok jellegzetes gombját. Nem mellesleg pedig meghibásodás esetén is jól jöhet.

Előfordulhat, hogy valamilyen okból kifolyólag elromlik a Home gomb a régebbi típusú iPhone-odon. Jön a pánik, hogy mennyibe fog ez kerülni, hogyan tudnék kilépni innen vagy onnan és hasonlók. Pedig aggodalomra semmi ok, ugyanis az iOS-ben van egy beépített kisegítő lehetőség, ami pont az ilyen helyzetekre lett kitalálva.

Nem kell mást tenned, mint:

  • megnyitni a Beállításokat,
  • tovább haladni az Általános fülre majd a Kisegítő lehetőségekre,
  • megkeresni az AssistiveTouch menüpontot,
  • és elhúzni a császkát az azonos nevű lehetőség mellett.

Ha olyan szinten le van már gatyázva a gomb, hogy még ezt se tudod megtenni, akkor csak vesd oda Sirinek, hogy „Turn on AssistiveTouch” és az asszisztens máris teszi a dolgát. Ha pedig olyan az angolod, hogy az már inkább német, akkor egyszerűen csak indítsd újra a telefont és máris a főoldalról navigálhatsz tovább.

Forrás: MacRumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!