imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hihetetlenül tartósak az iPhone-ok


Igazából ezt eddig is tudtuk, de egy most készített felmérésben egészen meglepő eredményre jutottak azzal kapcsolatban, hogy mennyi 2007 óta gyártott iPhone van a mai napig is használatban.

Sok minden miatt lehet szeretni vagy utálni az Apple telefonjait, de abban általában nem szokott vita lenne, hogy Cupertino a kiváló anyaghasználatnak és a minőségi alkatrészeknek köszönhetően kifejezetten időtálló termékeket gyárt. Az elmélet csak egy dolog, most viszont a Newzoo piackutató cég konkrét számokat is pakolt a kollektív tudás mellé, melyek igazolják az előbbi állítást.

Persze nem árt rájuk vigyázni.

A cég szerint jelenleg 728 millió iPhone van használatban, ami az összes 2007 óta eladott Apple telefon – most kapaszkodjatok meg – 63%-át jelenti. Igen, az elmúlt évtizedben gyártott minden iPhone közel kétharmada jelenleg is használatban van. Ez főleg annak fényében egészen elképesztő, hogy nyilvánvalóan csomó készülék WC-be esett, elveszett, megsemmisült a Végzet hegyének tüzében Mordorban és hasonlók.

Az említett 728 millió készülékből körülbelül 228 millió (31%) Kínában ketyeg, és az USA csak második helyen áll 120 millió telefonnal (16%). A legnépszerűbb modell továbbra is az iPhone 6, a Newzoo adatai szerint a teljes működő telefon mennyiség 21%-át teszi ki az Apple első 4,7”-es készüléke. Az iPhone 7 elemzésükben 11%-on állt áprilisban, ami nem is olyan rossz szám egy egy évnél fiatalabb terméktől.

Az időtállóságról az is sokat elmond, hogy ha nemcsak az Apple, hanem a világ összes használatban lévő telefonját nézzük, akkor a 728 millió iPhone a teljes példányszám negyedét jelenti. Igen ám, de az Apple a világszintű telefon eladásokból csak 15%-ot harapott ki magának áprilisban, ami így azt jelenti, hogy az iPhone-ok tovább maradnak forgalomban, mint a konkurens termékek.

Ezért szoktuk mindig felhívni rá a figyelmet, hogy amikor az iPhone árait hasonlítjátok össze más, olcsóbb telefonokkal, akkor vegyétek figyelembe azt is, hogy a magasabb ár mellet az Apple termékei tovább is bírják, nem mellesleg pedig a használt piacon is értékállóbbnak bizonyulnak a legtöbb riválisnál.

Forrás: AppleWord.Today

A Wall Street Journal újságírója még a 10 éves iPhone 2G-vel is elboldogult egy darabig. Bár a modern kor elvárásainak már nem felelt meg a készülék, de még egy évtized után is telefon maradt, ami azért nem semmi. Arról nem beszélve, hogy a folyamatos akcióknak köszönhetően az új termékek ára sem mindig borsos, sőt! Az iPhone 6s belsejével felszerelt iPhone SE például most csak 99 000 forintért a tied lehet. Siess mert az akció csak július 31-ig, vagy a készlet erejéig tart!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!