imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Hírességek sora dőlt be a legújabb Instagram-álhírnek


A Facebookon, Instagramon, illetve más platformokon terjedő álhírek mindig hihetetlen gyorsasággal terjednek el, köszönhetően a megosztásoknak. A mostaniba a legnagyobb sztárok is beszálltak.

Szeptember 1-től fizetőssé válik a Facebook. Ha szeretnéd, hogy Te továbbra is ingyenesen használhasd, fotózd le a bal füled, töltsd fel Facebookra, és írd alá, hogy “INGYENES”. Ja, és kérd meg pontosan 14 barátod, hogy lájkolja és ossza meg.

Ismerősek az ilyen posztok, igaz? Rengeteg van belőlük, és valahogy mindig azt reméljük, hogy egyre kevesebben dőlnek majd be nekik, hisz csak okosabbak lettünk a legutóbbi óta. Ugye? Nos nem, és az Instagramon jelenleg futó álhír a jelek szerint annyira valódinak tűnt, hogy a legnagyobb hírességek, politikusok, színészek is beálltak mögé.

Az álhír szerint az Instagram új szabályzata lehetővé teszi, hogy mostantól bármilyen, általad feltöltött képet később is felhasználhassanak ellened, mondjuk egy tárgyalás során. Sőt, a később letörölt, vagy eleve nem publikus képeket is felhasználhatják, ahogy a privát üzeneteid is. Természetesen a fenti szöveg kiposztolása megment téged ettől, és újra minden happy.

Ez a hoax jelenleg igen nagyot megy, méghozzá nem véletlenül: a legnagyobb hírességek is bevették, és olyan sebességgel kezdték posztolni a fotót, mintha a hírnevük múlna ezen. Köztük van Julia Roberts, Usher, Tom Holland, Josh Brolin, Adriana Lima, de például Rick Perry, az USA energiaügyi minisztere is vígan beállt a sorba.

A hír természetesen kamu, az Instagramot birtokló Facebook ugyanis egyből jelezte, hogy semmi közük nincs a történtekhez, pontosan úgy, ahogy az álhír első megjelenésekor, 2012-ben sem volt. Részükről nincs tervben ilyen jellegű változtatás az adatkezelési szabályzatot illetően.

Neked volt olyan ismerősöd, aki bedőlt a hírnek?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!