imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Hívások engedélyezése és tiltása iPaden és Macen


Az Apple-ökoszisztéma lehetővé teszi, hogy azonos Wi-Fi hálózatra kapcsolódva akár egy iPaden vagy Macen is fogadhassuk az iPhone-ra bejövő hívásokat. Lássuk, hogyan működik!

Az Apple az Átjárhatóság égisze alatt mutatta be a Mobilhívások funkciót, ami lehetővé teszi, hogy bármely eszközünkről telefonálhassunk. Ez azért szuper, mert például az irodában általában mindenki a laptopján dolgozik, fülhallgatóval a fülében, ha pedig érkezik egy hívás, akkor nincs szükség a telefon után kapkodni, elég csak a gépen felvenni a telefont.

Ez ugyanígy működik iPaden is, a FaceTime-on keresztül ezen is fogadhatunk hívásokat. Ehhez a funkciókhoz a következő két alapfeltételeknek kell teljesülnie:

  • minden eszközön azonos Apple ID-val kell bejelentkezni az iCloudba és a FaceTime-ba
  • minden eszközön legyen aktív a Bluetooth és azonos hálózatra kell kapcsolódniuk

Ha ezzel megvagyunk, akkor az eszközeinken is engedélyezni kell a funkciót. iPhone-on lépjünk be a Beállítások > Telefon > Hív. egyéb. eszk. és engedélyezzük a Hív. enged. más eszközökön funkciót, majd kapcsoljuk be azokat, amelyikre engedélyezni szeretnénk.

Ezt követően a fogadó eszközökön is engedélyeznünk kell a hívásokat. iPaden lépjünk be a Beállítások > FaceTime menüpontba és aktiváljuk a Hívások iPhone-ról opciót. Macen szintén ez a teendőnk: nyissuk meg a FaceTime alkalmazást, a menüsoron válasszuk a FaceTime > Beállítások almenüt, majd pipáljuk be a Hívások iPhone-ról jelölőnégyzetet.

Megjegyzés: Ugyanebben a menüpontban engedélyezhetjük azt is, hogy a telefonszámunk alapján FaceTime hívásokat fogadhassunk. Ezt azt jelenti, hogyha egy szintén iPhone-os ismerősünk hálózaton kívül is elérhet minket a telefonszámunk alapján.

Kifutó MacBook Pro modellek

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!