imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hívások engedélyezése és tiltása iPaden és Macen


Az Apple-ökoszisztéma lehetővé teszi, hogy azonos Wi-Fi hálózatra kapcsolódva akár egy iPaden vagy Macen is fogadhassuk az iPhone-ra bejövő hívásokat. Lássuk, hogyan működik!

Az Apple az Átjárhatóság égisze alatt mutatta be a Mobilhívások funkciót, ami lehetővé teszi, hogy bármely eszközünkről telefonálhassunk. Ez azért szuper, mert például az irodában általában mindenki a laptopján dolgozik, fülhallgatóval a fülében, ha pedig érkezik egy hívás, akkor nincs szükség a telefon után kapkodni, elég csak a gépen felvenni a telefont.

Ez ugyanígy működik iPaden is, a FaceTime-on keresztül ezen is fogadhatunk hívásokat. Ehhez a funkciókhoz a következő két alapfeltételeknek kell teljesülnie:

  • minden eszközön azonos Apple ID-val kell bejelentkezni az iCloudba és a FaceTime-ba
  • minden eszközön legyen aktív a Bluetooth és azonos hálózatra kell kapcsolódniuk

Ha ezzel megvagyunk, akkor az eszközeinken is engedélyezni kell a funkciót. iPhone-on lépjünk be a Beállítások > Telefon > Hív. egyéb. eszk. és engedélyezzük a Hív. enged. más eszközökön funkciót, majd kapcsoljuk be azokat, amelyikre engedélyezni szeretnénk.

Ezt követően a fogadó eszközökön is engedélyeznünk kell a hívásokat. iPaden lépjünk be a Beállítások > FaceTime menüpontba és aktiváljuk a Hívások iPhone-ról opciót. Macen szintén ez a teendőnk: nyissuk meg a FaceTime alkalmazást, a menüsoron válasszuk a FaceTime > Beállítások almenüt, majd pipáljuk be a Hívások iPhone-ról jelölőnégyzetet.

Megjegyzés: Ugyanebben a menüpontban engedélyezhetjük azt is, hogy a telefonszámunk alapján FaceTime hívásokat fogadhassunk. Ezt azt jelenti, hogyha egy szintén iPhone-os ismerősünk hálózaton kívül is elérhet minket a telefonszámunk alapján.

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!