imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hivatalos bemutatóvideók az Apple Watch funkcióiról


A márciusi Apple-esemény után többen érezték úgy, hogy nem mutattak eleget az Apple Watch különböző funkcióiról. Voltak ugyan alkalmazásbemutatók, de az általános funkciókról nem sok szó esett, illetve részletesen nem magyarázták meg őket.

Persze az Apple akkor már valószínűleg tudta, hogy készülnek egy videosorozattal, ami pontosan ezt a célt szolgálja: vagyis hogy a mindennapos használatot mutatják be néhány percben. Ezt írják a videóknak létrehozott weboldalon:

Az Apple Watch-ba új technológiákat és interakciós módokat építettünk, hogy még jobban kihasználhasd a méretét és elhelyezkedését a csuklódon. Ezek a bemutatóvideók megmutatják, hogyan használtatod őket és hogyan csinálhatsz mindenféle varázslatos dolgot.

Ezidáig összesen négy videó került fel az Apple oldalára illetve a cég YouTube-csatorjánára. Az első egy általános bemutatóvideó, amiben például megnézhetjük, hogyan kapcsolhatjuk be a kijelzőt (felemeljük a csuklónkat), valamint bemutatja a számlapot, és az arról elérhető alkalmazásokat. Ezen a képernyőn az alulról felfelé söprés hozza elő a „Glances” nézetet, amiben gyorsan áttekinthetjük a különböző alkalmazásaink alapvető információit, például hogy mennyit mozogtunk aznap, mi a következő esemény a naptárunkban, stb. A fentről lefelé történő söprés pedig az elmulasztott értesítéseinket mutatja, hasonlóan az iPhone-on lévő értesítési központhoz. A videóban kitérnek a digitális korona és a nyomásérzékenységet jelentő Force Touch technológia használatára is.

A második videóban az üzenetküldésre fókuszálnak. Megnézhetjük, hogyan olvashatjuk el a bejövő üzeneteinket, illetve hogyan válaszolhatunk rájuk a „válaszkártyákkal”, vagy diktálással. A bediktált üzenetet elküldhetjük szövegesen vagy hangként is. Megmutatják az új animált emojikat is, valamint az Üzenetek alkalmazás órás változatát.

A harmadik videó a számlapok testre szabhatóságáról szól. A számlapokat három szinten módosíthatjuk: kiválaszthatjuk, mennyire legyenek részletesek, választhatunk színt, illetve hozzáadhatunk komplikációkat. Ez különböző apróbb információkat jelent, például az időjárást, a következő naptárbejegyzést, a beállított ébresztőnket, holdfázist, stb.

A jelenleg elérhető utolsó, negyedik videó a Digital Touch funkciót ismerteti kicsit részletesebben, vagyis azokat az új kommunikációs formákat, amik két Apple Watch között lehetségesek. Küldhetünk egymásnak apró rajzokat, „kopogtatásokat”, vagyis érintéseket a Taptic Engine segítségével, és továbbküldhetjük a szívverésünket is a beépített pulzusmérőnek köszönhetően.

Egyelőre ez a négy videó nézhető meg, de már láthatjuk azt is, hogy legalább hét további bemutatóval készül az Apple: lesz szó a telefonálásról, a Siriről, a térképek használatáról, a zenehallgatásról, fizetésről Apple Pay-jel, az aktivitások méréséről és az edzés alkalmazásról is. Hogy ezek mikor lesznek aktívak, azt egyelőre nem tudni, de valószínűleg fokozatosan a következő napokban vagy hetekben.

Forrás és képek: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!